Het Britse magazine Empire vroeg zijn lezers wat de slechtste films aller tijden zijn. Dit waren de tien ‘winnaars’.

1 Batman & Robin (1997)

Met bijna drie keer zoveel stemmen als het nummer twee is de Batmanfilm waarin George Clooney – mét tepels op zijn pak – het kwaad bestrijdt onbetwist de grootste flop aller tijden.

2 Battlefield Earth (2000)

Het ‘vanity project’ van John Travolta, waarmee de man zijn eeuwige geloof in de Scientologyleer wilde belijden. Hij heeft er weinig mensen mee bekeerd, laten we het daarop houden.

3 The Love Guru (2008)

‘Een komedie waarbij je je afvraagt of je ooit nog zult lachen’, zo schreef The New York Times over deze pijnlijk ongrappige film met Mike Myers als een oosterse liefdesgoeroe.

4 Raise The Titanic (1980)

Een blockbuster over de berging van de Titanic die zoveel geld kostte en zo flopte aan de bioscoopkassa’s, dat een producer achteraf zei dat het goedkoper was geweest om de Atlantische Oceaan te laten zakken.

5 Epic Movie (2007)

Een van de vele ‘satires’- zie ook Disaster Movie, Scary Movie… – waarin het duo Jason Friedberg en Aaron Seltzer scènes uit bekende films van scatologische humor voorziet.

6 Heaven’s Gate (1980)

Een van de beruchtste flops uit de bioscoopgeschie-denis, een megalomane western die de carrière van regisseur Michael Cimino ( The Deer Hunter) én de financiën van studio United Artists kapotmaakte.

7 Sex Lives of the Potato Men (2004)

Britse komedie over twee losers die dromen van wilde seks met gewillige vrouwen. Weinig bekend en laten we dat vooral zo houden.

8 The Happening (2008)

Regisseur M. Night Shyamalan is op recordtempo af-gegleden van ‘universeel bejubeld’ naar ‘universeel beschimpt’ en deze pretentieuze thriller over een vreemde zelfmoordepidemie heeft daar flink toe bijgedragen.

9 Highlander II: The Quickening (1991)

‘There can be only one’, zo luidde de reclameslogan van de eerste Highlanderfilm. Dat werd overvloedig bewezen in deze sequel met Sean Connery in een hoofdrol.

10 The Room (2003)

De hedendaagse Plan 9 From Outer Space – een film die zo slecht is dat hij een cultfenomeen wordt – van regisseur, scenarist en hoofdrolspeler Tommy Wiseau. ‘De Citizen Kane van slechte films’, aldus Entertainment Weekly.

Bekijk – op eigen risico – fragmenten uit deze films op FOCUSKNACK.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content