Praga Khan of Lord of Acid voor de vrienden, te horen op de soundtracks van ‘Sliver’ en ‘Basic Instinct’.

1 Jackie BrownDiversen Een verzameling van oude klassiekers gemixt met dialogen uit de film, die de jonge generatie kennis laat maken met de pareltjes uit de soulmuziek. Heel mooi: de versie van Tennessee Stud van Johnny Cash.

2 TrainspottingDiversen Een adrenalinestoot, door de combinatie van alternatieve rock classics, hypnotische dansmuziek en zware technogrooves. De controverse rond de film is ook voelbaar in de soundtrack.

3 SevenDiversen De originele soundtrack is van Howard Shore, maar op de cd staat een fraaie mix van hedendaagse en oudere songs van verschillende genres: Gravity Kills staat er zij aan zij met Thelonious Monk.

4 Strange DaysDiversen Heel erg beïnvloed door trippy dance music, en met een voortreffelijke vertolking van Hardly Wait door actrice Juliette Lewis.

5 Pulp FictionDiversen Een van de beste surfmuziekcompilaties ooit, compleet met een zweterige LA- feel maar ook met soulvolle momenten zoals Al Greens Let’s stay together en Dusty Springfields Son of a Preacher Man.

6 SliverDiversen Een van de hipste soundtracks uit de filmgeschiedenis, en dat heb ik zelf niet uitgevonden. De donkere zwoele grooves van de meeste nummers sluiten perfect aan bij de beelden van de erotische thriller.

7 TommyThe Who Ken Russells interpretatie van The Who’s rock opera uit 1969. Pete Townsend werkte voor het eerst met een orkest. Hij werd meteen genomineerd voor een Academy Award in de categorie Best music score.

8 ShaftIsaac Hayes Een ode aan de soul en het Stax label. Isaac Hayes rijfde er een oscar voor beste titelsong mee binnen én een nominatie voor beste score.

9 WoodstockDiversen Een document dat perfect de sfeer weergeeft van de hippiebeweging eind jaren zestig. De invloed van de drugs komt ook heel erg tot uiting in deze soundtrack.

10 Mortal KombatDiversen Een harde, pompende compilatie van zware alternatieve dance en hardrock met bands als Napalm Death, Gravity Kills, Utah Saints en Orbital. De originele score is geschreven door George Clinton, de titeltrack door onze eigen Olivier Adams.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content