Boyshouting is het muzikale project van Marc Wetzels, die zelf zijn site bouwt en onderhoudt en eigenhandig promo maakt voor zijn project via Facebook.

Surf jij voor je plezier?

Ik ben niet echt geneigd om daar tijd voor vrij te maken. Als ik online ga, is het meestal om informatie te verspreiden over wat ik doe als muzikant. Of ik zoek wat praktische info op.

Waarom beperk je dat zo?

Ik ben echt niet de man die uren aan een stuk online quizt of schietspelletjes speelt. Ik vind het aanbod online over het algemeen iets te luchtig. Dat is geen kritiek, het is gewoon niet aan mij besteed.

Op Facebook stikt het ook van de spelletjes, zoals Farmville. Blijf je daar ook ver van weg?

Van die spelletjes wel, maar ik heb toch een Facebookprofiel. Het is zo handig om heel snel heel veel mensen te kunnen bereiken. Iedereen zit nu op Facebook en sinds MySpace zijn aantrekkingskracht wat verloren heeft, zijn veel muzikanten naar Facebook verhuisd.

Kun je daar ook je muziek kwijt?

Ja, op je fanpage kun je via de applicatie iLike een paar nummers uploaden waar mensen gratis naar kunnen luisteren. Al is het wel anders dan MySpace. Dat was een paar jaar geleden echt een ontdekking voor mij: plots kon je gratis naar bands luisteren van over de hele wereld en kon je ze zelfs mailen. Ondanks het feit dat je gratis kunt luisteren, koop ik de cd’s die ik echt leuk vind nog steeds in een kleine platenzaak. Het doet me pijn om te zien dat al die zaken op de fles gaan.

Hou je je werk en privé online strikt gescheiden?

Ik probeer dat, ik heb achthonderd vrienden op mijn Facebook, maar die ken ik echt niet allemaal. Als mijn zoon ziek is, zal ik dat ook niet posten in mijn updates; zowel aan de toog op café als online let ik op wat ik zeg. Je weet op het internet nooit tegen wie je praat.

Zijn er sites waar je regelmatig komt?

Last.fm is een radiozender die je nieuwe muziek aanreikt naarmate je zelf aangeeft welke artiesten je leuk vindt. Het is wel radio, je kunt dus niet zeggen ‘ik wil nu dat horen’. Je krijgt het ene na het andere nummer te horen en als je het niet goed vindt, kun je naar het volgende liedje klikken. Je ontdekt zo geweldige nieuwe dingen.

Is dat ook gratis?

Neen, al is het wel echt goedkoop. Ik heb een abonnement van drie euro per maand. De organisatie die achter Last.fm zit, beweert dat ze dat geld gebruikt om artiesten te vergoeden. Dat is interessant, want ik ben ook als muzikant aangesloten, dus in principe zou ik daarvan ook inkomsten moeten krijgen.

Het album ‘boyShouting and the shareholders of his thoughts’ ligt nu in de platenwinkel. Meer info over tourdata vind je op www.theworld.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content