PERSONEN 4-6 / MOEILIJKHEIDSGRAAD – BEREIDINGSTIJD 75 MIN.

DE BEREIDING BEGIN MET HET PASTADEEG

Zeef de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Breek er de twee volledige eieren in, scheid de eierdooiers van de vijf andere eieren en voeg ze toe aan de bloem. Roer met een vork de bloem geleidelijk door de eieren tot er een stug deeg ontstaat. Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg een drietal minuten tot het soepel en elastisch is. Vorm een gladde bal van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op een koele plaats.

GA VERDER MET DE VULLING

Doe de room in een sauspannetje en laat hem op een laag pitje tot de helft inkoken. Zet opzij. Smelt de boter op een middelhoog vuur in een sauteerpan tot ze hazelnootbruin kleurt. Voeg de fijngehakte sjalot en de gesnipperde knoflook toe en laat een drietal minuten stoven zonder te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer er de bieslooksnippers door. Zet opzij en laat afkoelen.

Verwijder indien nodig het darmkanaal van de langoustines en de scampi. Haal er een scherp koksmes door en doe het zeevruchtenvlees in een mengkom. Voeg er de gesauteerde sjalotten en knoflook, de ingekookte room en de citroenzeste aan toe. Meng voorzichtig en breng op smaak met tabasco, zout en witte peper. Dek de kom af met huishoudfolie en houd koel.

MAAK DE RAVIOLI

Vierendeel het pastadeeg. Laissez les bon temps rouler: draai elk deel een paar keer door de pastamachine, van de breedste naar de smalste stand. Leg de vier pastastroken op een met bloem bestoven werkblad. Bevochtig één pastastrook lichtjes en leg er hoopjes vulling op ter grootte van een walnoot, met telkens acht centimeter tussenruimte. Dek de vulling af met een tweede strook pasta. Druk goed aan rond elke vulling, zodat er geen lucht achterblijft. Steek de ravioli uit met een koekjesvorm van 7 cm. Fixeer de randen door ze met de tanden van een vork aan te drukken. Leg de afgewerkte ravioli op een bakblik dat je lichtjes met bloem bestuift.

Breng een grote kookpot lichtgezouten water voor de ravioli aan de kook en bereid intussen de saus. Doe de boter samen met de zilte zee-egelkuit (of de zalmeitjes), zout en zwarte peper in een keukenrobot en mix tot een gladde massa. Houd koel. Laat intussen de zeevruchtenbisque tot de helft inkoken op een middelhoog vuur. Voeg dan, al roerend met de garde, de gekoelde zee-egelboter aan de pruttelende bisque toe tot je een homogene saus krijgt. Houd warm.

Kook de ravioli in een vijftal minuten al dente en laat ze goed uitlekken. Schik drie à vier ravioli in elk diep bord en dresseer er met southern swag een eetlepel van de zeevruchtensaus omheen. Werk elk bord af met een theelepel zalmeitjes.

DE INGREDIËNTEN PASTa

– 250 g fijne tarwebloem (type ’00’)

– 1 tl fijn zeezout

– 5 eidooiers

– 2 eieren

VULLINg

– 120 ml volle room

– 3 el ongezouten boter

– 1 sjalot

– 1 teentje knoflook

– 100 g gehakte bieslook

– 500 g langoustinestaarten

– 250 g gepelde scampi

– 1 tl citroenzeste

– 2 el tabasco (of naar smaak)

– 1 tl fijn zeezout

– versgemalen witte peper

SAUs

– 115 g ongezouten boter

– 80 g zee-egelkuit (of zalmeitjes)

– 350 ml zeevruchtenbisque

– fijn zeezout

– versgemalen zwarte peper

– 4-6 tl zalmeitjes

Van de fictionele keuken naar uw bord: deze zomer serveren wij u het smakelijkste dat tv-fictie te bieden heeft.

EPISODE SEIZOEN 3, AFLEVERING 9

LAND VS

JAAR 2013

ZENDER HBO, HIER ACHT

VOLGENDE WEEK THE MUPPET SHOW

DOOR CHRIS DEXTERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content