en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

1 FILM RKO in the 1930s and 1940s

Tot eind mei, Antwerpen

Nog tot eind mei herleven de hoogdagen van de Amerikaanse cinema in Antwerpen. De oudste nog draaiende filmstudio, RKO, bracht in de jaren 30 en 40 haast wekelijks een film uit met grote namen als Katharine Hepburn, Cary Grant, Fred Astaire en Ginger Rogers. Het MuHKA blikt terug met klassiekers als The Set Up, Cat People en Crossfire.

www.muhka.be

2 MULTIMEDIA Playstation 3

Vanaf 23/3, Sony

Gamers, gooi de duimen los! De nieuwste en intussen alweer derde Playstation is sneller, helderder, draadlozer, veelzijdiger, beweeglijker en – wat dacht u – helaas ook duurder. En uiteraard ook vergezeld van een hele reeks nieuwe games.

www.playstation.com

3 BOEK Action. Richard Kern

Nu uit, Taschen

Niets sexier dan jonge vrouwen die zich alleen wanen en au naturel intieme momenten beleven, vindt fotograaf Richard Kern. Of ze nu in hun slaapkamer, tuin of keuken vertoeven, de naakten in zijn nieuwe boek Action zijn rebels, pretentieloos en echt.

www.taschen.com

4 CONCERT Nine Inch Nails

18-19/3, AB, Brussel

Al bijna twintig jaar kanaliseert gekwelde geest Trent Reznor zijn zwarte gedachten in meedogenloos harde maar onweerstaanbare muziek. Tot jolijt van zwartkijkers aller landen, ook het onze: de AB is liefst twéé keer uitverkocht.

www.abconcerts.be

5 EXPO Het surrealisme in België

18/3 tot 19/8, BAM, Mons/Bergen

Om zichzelf meteen op de kaart van Belgische musea te zetten, pakt het splinternieuwe BAM uit met het prestigieuze Het surrealisme in België: 1924-2000. Meer dan 500 kunstwerken en documenten geven een uniek overzicht van de verfrissende blik van mijnheer Magritte en zijn collega’s.

www.mons.be

6 FESTIVAL Zonder Titel. Moussem Lente Festival

15/3 tot 20/5, MuHKA, Antwerpen

Zonder Titel, maar mét een pak optredens, expo’s en filmvertoningen zet het Moussem Festival de lente kleurrijk in. Onder meer Wafae Ahalouch El Keriasti, Hicham Benohoud, Safaa Erruas en Khaled Hafez komen er een multicultureel feest van maken. (Foto: What A Wonderful World van Faouzi Bensaidi)

www.muhka.be

7 FESTIVAL Vadermoord

20-29/3, Stuk, Leuven

Voor de zesde keer al organiseert het Stuk dit originele minifestival voor jonge muzikanten met een Oedipuscomplex. Dit jaar staan onder meer Radiohead, Nina Simone, David Bowie en The Beatles op de hitlist van respectievelijk Venus in Flames, Dez Mona, The Van Jets en Gert Bettens.

www.stuk.be

8 EXPO China. Volksrepubliek van verlangen

Tot 2/9, Chinees Paviljoen, Brussel

Nee, de rook die de hemel grijs kleurt is niet allemaal afkomstig van het schietkraam. Door de lens van Belgische persfotografen ziet de toekomst van China er minder zonnig uit dan ze daar graag geloven. In het Chinees Paviljoen confronteren Jimmy Kets, Dieter Tielemans en Tim Dirven (foto : ‘Vertier aan de oever van de Yangtze’, Chong Qing) de 19e-eeuwse droom van exotische ontmoetingen met de grauwe industriële realiteit van de 21e-eeuw.

www.kmkg-mrah.be

9 CONCERT JustJAZZit

22-24/3, Beursschouwburg, Brussel

Of het nu gaat om het concert van rijzende avant-gardester Susie Ibarra (foto), het filmische portret van jazzlegende Jackie Paris of de bruisende deejayset van DJ Big Train & DJ White Jazz: JustJAZZit dompelt je drie dagen lang onder in de zwoele sfeer van de hedendaagse jazzscene.

www.beursschouwburg.be

10 STRIPS Baru. Le populo en bande dessinée

Tot 13/5, Paleis voor Schone Kunsten, Charleroi

De striphelden van Baru hebben geen strooien dakjes of rooie strikjes: het zijn de boefjes uit de Franse voorsteden, de mecs die doelloos rondhangen en zich stoer houden in een verloederende stad. Met originele tekeningen, reusachtige reproducties, interactieve installaties en ontluisterende videobeelden doet deze expo hun wereld voor u opengaan.

www.baruacharleroi.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content