Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

EXPO: TRANSFORMATION

Tot 14/4, Garage Rotterdam

Van stamcelonderzoek tot het Higgsdeeltje: de wetenschap verlegt in razend tempo grenzen. Tien kunstenaars werpen hun vragen op de moderne alchemie.

garagerotterdam.nl

CONCERT: SARAH FERRI

28/2, AB, Brussel

Voormalige artist in residence Sarah Ferri komt haar opmars van 2012 nog wat luister bijzetten. Een sprookjesachtige mix van country light, bossanova, gipsy swing en souljazz.

abconcerts.be

EXPO: SOLEIL FROID

27/2-20/5, Palais de Tokyo, Parijs

Palais de Tokyo verkent een seizoen lang een eigen universum rond – wij snappen het ook niet helemáál – ‘een paradoxale zon die niet beweegt’.

palaisdetokyo.fr

FILM: BLOOD FEAST

27/2, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Niemand die verder durfde te gaan dan Herschell Gordon Lewis, niemand die meer slechte smaak en verbeelding bezat, niemand die diepere dieptepunten van ongemak opzocht’, aldus AllMovie. Zijn Blood Feast is een baanbrekende voorloper van gore en splatter.

cinemazuid.be

FILM: HET GROTE ONGEDULD

28/2, Kaskcinema, Gent

Het platform voor afstuderende studenten die zich op multimedia en experimentele kortfilms richten. Hou u klaar voor de net iets vreemdere generatie filmers van morgen.

kaskcinema.be

FESTIVAL: MIND THE BOOK

28/2-3/3, deSingel, Antwerpen

Joris Luyendijk! Paolo Giordano! Paul Verhaeghe! Arnon Grunberg! Glen Baxter! Mind the Book heeft voor editie drie weer een keur Interessante Mensen voor u opgetrommeld.

mindthebook.be

CONCERT: KID KOALA

24/2, Cactus, Brugge

Vorig jaar een beetje tussen de plooien gevallen: het fantastische 12 Bit Blues. Kid Koala geeft u een herkansing met zingende robots, dansende meisjes, kartonnen draaitafels én de ’12 Bit Blues Bingo Roulette’.

cactusmusic.be

PODIUM: HIPPOLYTE HENTGEN

28/2, Beursschouwburg, Brussel

Gaëlle Hippolyte en Lina Hentgen creëren een stille wereld waarin hun cartooneske, geometrische figuren tot leven komen. Een surreële kijk op de cirkel, de bol en – niet te vergeten – de kubus.

beursschouwburg.be

FILM: HITCHCOCK

1/3- 24/4, Flagey, Brussel

Met de biopic Hitchcock in het achterhoofd – en omdat álle redenen goed zijn – presenteert Flagey 9 klassiekers van Alfie, van Vertigo tot The Birds, én Johan Grimonprezs cinematografische essay Double Take.

cinematek.be

FESTIVAL: AB BOTA

1/3, Botanique; 2/3, AB, Brussel

Naar jaarlijkse gewoonte wisselen AB en Botanique tien groepen uit. Steken onder meer de taalgrens over: Montevideo, Roscoe, Steak Number Eight, Paon en Tommigun.

botanique.be, abconcerts.be

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content