FOCUS OP DE WEEK 2-8/3

cinema THE STORY OF FILM

1-3/3, PSK, Brussel

De Noord-Ierse recensent Mark Cousins werkte zes jaar aan zijn documentaire over de geschiedenis van de cinema. Bozar vertoont alle 900 minuten verspreid over drie avonden, en in aanwezigheid van de maker.

bozar.be

expo MUSEUM NIGHT FEVER

2/3, Brussel

Eén keer in het jaar hebben de nachtwakers van de Brusselse musea geen eenzame job. 23 musea blijven open tot één uur ’s nachts. Dj’s zetten de muzikale kers op de taart.

museumnightfever.be

festival KRAAKFESTIVAL

2/3, Netwerk, Aalst

Baskische noiserockers (Billy Bao), oude mannen met vreemde instrumenten (Jiri Wehle) en/of een oeuvre (David Behrman) en jonge folkies (Richard Dawson), én een schoon affiche. Dat gaat hier dionysisch worden!

kraak.net

concert CODY CHESNUTT

3/3, Het Depot, Leuven

‘I used to smoke crack back in the days’, zingt Cody Chesnutt in Everybody’s Brother. De man van het zaad van The Roots staat na een woelige periode opnieuw met beide voeten op de grond en het podium.

hetdepot.be

expo BON TRAVAIL + DANNY MATTHYS

3/3-7/4, Argos, Brussel

Welke rol speelt arbeid in onze maatschappij? Tien kunstenaars stellen zich die vraag – en vechten en passant voor het recht op luiheid. En ga ook even kijken naar het recent voor het nageslacht gedigitaliseerde videowerk van Danny Matthys.

argosarts.org

concert TAPE CUTS TAPE

5/3, Vooruit, Gent

Rudy Trouvé, Eric Thielemans en Lynn Cassiers zijn opnieuw ‘blind tastend op pad’, met een kakelverse plaat, Black Mold, onder de arm. Scheve popmuziek met een stevige poot in allerlei experimentele poelen.

vooruit.be

concert CHRISTOPHER OWENS

6/3, Botanique, Brussel

Een half jaar geleden zette hij zijn indieband Girls op non-actief, vorige maand verscheen zijn solodebuut Lysandre. Melig hoeft niet mèh te zijn.

botanique.be

festival ARS MUSICA

8-24/3

Onder de vlag ‘Play Time’ wordt er dit jaar driftig gespeeld, met klassieke muziekinstrumenten, dat spreekt, maar ook bijvoorbeeld met draaitafels, met voeten – dans – en beelden.

Arsmusica.be

concert MELODY’S ECHO CHAMBER

8/3, Botanique, Brussel

Opper-Tame Impala Kevin Parker ontfermde zich over Melody Prochets op zijn zachtst gezegd lauw ontvangen solodebuut. Op het podium mag ze revanche nemen.

botanique.be

concert BRAD MEHLDAU / MARK GUILIANA

7/3, AB, Brussel

Jazzpianist Brad Mehldau stort zich op synths en samples, drummer Mark Guiliana op zijn trommels – plus enkele effecten. Niks geen composities, maar wel twee meesterinstrumentalisten die al improviserend een nieuwe draai aan elektronica geven.

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content