FOCUS OP DE WEEK 16 – 22/2

LARA GASPAROTTO

FILM: SENSO

16/2, Cinema Zuid, Antwerpen

Bij de 200e verjaardag van Giuseppe Verdi blaast Cinema Zuid het stof van Senso, Visconti’s meesterlijke blend van film en opera uit 1954.

cinemazuid.be

EXPO: REBEL HOUSE

Tot 17/3, Bonnefantenmuseum, Maastricht

Het piepjonge Luikse fotografietalent Lara Gasparotto staat samen met Ilke De Vries en vijf andere collega’s in het Maas-trichtse Bonnefantenmuseum. ‘Wat ik suggereer is een vrijheid, een frivoliteit om te genieten.’

bonnefanten.nl

FILM: CINEMA IN HET ZWEMBAD

16-17/2, Baden van het Centrum, Brussel

L’Heure d’Hiver poot zijn scherm twee dagen neer in – vergeet uw Speedo niet – het zwembad aan het Brusselse Vossenplein. Een programma van drie waterfilms met Project X, The Swimmer en Deep End.

galeries.be

CONCERT: WE FLOAT PLACES

17/2, Het Depot, Leuven

Artist in residence en Rock Rally-laureaat Float Fall steekt een avondje ineen in Het Depot. Op de affiche: Gottland, Soldier’s Heart, Lili Grace en een dj-set van Disco Naïveté.

hetdepot.be

CONCERT: JOHN CALE

18/2, Vooruit, Gent

‘I heard you whisper in my ear that you were coming back this year.’ Met Shifty Adventures in Nookie Wood, zijn jongste plaat, onder de arm komt John Cale voor het eerst in zeventien jaar nog eens naar de Vooruit.

vooruit.be

EXPO: NEO RAUCH

20/2-19/5, Bozar, Brussel

‘Begrijpen hoeft niet. Je moet alleen voelen dat dit schepsel in de hoogst mogelijke graad vrede met zichzelf heeft.’ Stap mee in de wereld van Neo Rauch, ergens tussen realisme, surrealisme en popart.

bozar.be

EXPO: ROY LICHTENSTEIN

21/2-7/5, Tate, Londen

Ja, zijn prints passen goed bij de gordijnen, maar Roy Lichtenstein was wel degelijk ooit een grensverleggend kunstenaar. Tate bewijst dat in 125 werken met handgeschilderde Ben-Daystippen. Whaam!

tate.org.uk

EXPO: BRECHT VANDENBROUCKE

22/2-24/3, The Bries Space, Antwerpen

‘Een wrede wereld in snoepkleuren’, aldus zijn maatje Brecht Evens. Met Error 404 heeft tekenaar en Generatie Nu’er Brecht Vandenbroucke zijn eerste Belgische solotentoonstelling.

deserteur.be/bries-space

FESTIVAL: PERFORMATIK

22/2-2/3, Kaaitheater, Brussel

Oftewel de Brusselse biënnale van de performance art, waarin kunstenaars uit de beeldende kunst met hun collega’s uit de podium-kunst samenkomen om iets nieuws te maken.

kaaitheater.be

FILM: KING OF JAZZ

17/2, Cinematek, Brussel

Een pioniersrol in de muziekfilm,’s werelds eerste stukje animatie in technicolor, Bing Crosby en Delbert Cobain, grootoom van Kurt: meer heeft deze klassieker uit 1930 niet nodig om ons te intrigeren.

Cinematek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content