De oude man en de fee

22/08/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:09

Hij werd onsterfelijk als Lawrence of Arabia, maakte porno met Sir John Gielgud en geeft toe dat hij ook op zijn 75e nog altijd verzot is op whisky en vrouwen. Ten bewijze speelt hij in zijn nieuwste film een vieze oude man die aanpapt met een juffrouw die viermaal jonger is dan hij. Hou uw dochters, kleindochters en achterkleindochters binnen voor Peter O'Toole.

In de loop van uw carrière werd u maar liefst acht keer genomineerd voor de Oscar van beste acteur, maar behalve die ere-Oscar in 2003 - die u niet eens wilde - heeft u er nooit een gewonnen. Hoe frustrerend was het om er opnieuw naast te grijpen met 'Venus', terwijl velen vonden dat u hem dit keer absoluut verdiende?

Peter O'Toole: Om die mensen gelijk te kunnen geven, zou ik de film een keertje samen met een publiek moeten zien - dus niet in zo'n aparte screeningzaal. Ik ben ervan overtuigd dat het een genuanceerde en volwassen film is, ook al gaat hij volgens sommigen blijkbaar over een vieze ouwe vent en een sletterig jong meisje. Of zou ik hen verkeerd begrepen hebben? Zeg eens: is het zo'n film die jij gezien hebt?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners