De beste 10 series van 2018

1

1 Atlanta: Robbin’ Season

Fox / Play More

Grimmiger dan seizoen één, maar even grappig, scherp en satirisch. Alleskunner Donald Glover bevestigde zijn enorme talent en zit op koers om ooit president van de VS te worden.

2 Sharp Objects

HBO / Play More

Topreeksen maak je met een topteam. Bijvoorbeeld: met Jean-Marc Vallée (Big Little Lies) achter en Amy Adams voor de camera, en rijzende ster Gillian Flynn (Gone Girl) aan de schrijftafel. Vreemdste misdaadreeks sinds True Detective.

3 Succession

HBO / Play More

Niet alles wat HBO aanraakt, verandert in goud, maar Succession kwam aardig in de buurt. De reeks over een mediamagnaat en zijn dysfunctionele familie was veel meer dan een Dallas voor deze generatie.

4 Maniac

Netflix

Dit najaar, toen niemand het nog verwachtte, ging Netflix ineens kwaliteit produceren. Emma Stone en Jonah Hill zijn uitstekend, maar worden van het scherm gespeeld door een supercomputer met liefdesverdriet.

5 BoJack Horseman

Netflix

Wij noemen man en paard. Nooit was deze animatiereeks beter, meedogenlozer en actueler dan in dit vijfde seizoen. Vraag maar aan Harvey Weinstein.

6 The Deuce

HBO / Play More

Vrouwen aan de macht in seizoen 2 van dit bejubelde porno-epos, waarin David Simon en George Pelecanos zes jaar vooruit in de tijd wippen.

7 The End of the F***ing World

Netflix

Werd in januari van dit jaar de beste Netflix-serie aller tijden genoemd. Blijkt in december gewoon de zevende beste reeks van dit jaar te zijn – en de derde beste op Netflix.

8 The Kominsky Method

Netflix

Er waren eens drie oude mannen in Hollywood. Chuck Lorre (The Big Bang Theory) confronteerde grumpy old klasbakken Michael Douglas en Alan Arkin met hun sterfelijkheid.

9 Counterpart

Starz / Play More

Deze metafysische spionagereeks wint de prijs voor beste dubbelrol (J.K. Simmons) en beste allegorie (Koude Oorlog).

10 Barry

HBO / Play More

Wat doet een huurmoordenaar die acteur wil worden? Les volgen bij The Fonz, natuurlijk! De zwarte komedie Barry was een heerlijke bisronde voor Henry Winkler (73).

2
2
4
4
5
5
7
7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content