ChickS on weed

24/01/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:08

Een scheut kinky seks, een mespuntje politiek en een gezonde dosis humor: dat is de aanstekelijke mix die Brazilian Girls serveren. Hun humor blijkt onder meer uit het feit dat ze niet uit Brazilië komen en voor drie vierde uit mannen bestaan, én uit de heel eigen kijk op de dingen van hun Duits-Italiaanse frontvrouwe Sabina Sciubba: 'Het publiek dat in de lach schiet wanneer ik opkom, dat is het ultieme compliment.'

In hun thuisland Amerika hebben Brazilian Girls al hun plekje onder de zon veroverd, maar in Europa ging hun titelloze debuut van twee jaar geleden eerder onopgemerkt voorbij. De plaat verdiende nochtans beter, getuige de lofzangen die autoriteiten in de elektronische muziek als Mushroom (Massive Attack) en Louie Vega aanhieven. 'Als ik behoefte heb aan troost, surf ik naar MySpace om er de commentaren van beroemde fans te lezen', zegt zangeres Sabina Sciubba.

Sciubba is een wandelende melting pot. Haar Duitse tongval heeft ze van haar moeder, haar zuiderse uiterlijk van haar Italiaanse vader. En het is ook te horen aan haar muziek, die we al wie van Björk, Goldfrapp of Roisin Murphy houdt kunnen aanraden. Zoals de genoemde dames is ook la Sciubba een excentriek geval, zowel muzikaal als vestimentair. Net als de IJslandse sirene leerde ze zingen in uitgestrekte bossen, ver van de bewoonde wereld. Met Alison Goldfrapp deelt ze haar kosmopolitische inborst, overgehouden aan haar zwerversbestaan als kind. En net als de Moloko-frontvrouw doen de Brazilian Girls wel eens een beroep op de diensten van producer/muzikant/rare kwiet Matthew Herbert.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners