AL SPELENDE LEERT MEN. HEBT U GENOEG VAN DE EINDELOZE WAAROMVRAGEN VAN UW KINDEREN, DAN BIEDEN LEERRIJKE EN VERHALENDE COMPUTERSPELLETJES DE OPLOSSING.

mediamix, a22,95

mediamix, a22,95

mediamix, a22,95, WWW.MEDIAMIXBENELUX.COM

Kleine IJsbeer in de Tropen

Max en het Rode Fruit

De Verborgen Tempel van Oom Ernest*

MediaMix bracht enkele nieuwe educatieve multimediale cd-roms voor kinderen uit. Ze bouwen voort op bekende reeksen of zijn gebaseerd op kinderboeken. Ideaal tijdverdrijf voor kinderen dus, nu de dagen korten en ze nog moeilijk tot bedtijd buiten kunnen spelen.

Een IJsbeer in de Tropen van Hans de Beer mag gerust een moderne klassieker genoemd worden. Het boek vertelt over de kleine ijsbeer Lars die in de tropen terechtkomt. Onder de titel Kleine IJsbeer in de Tropen is het boek naar een spelletje op cd-rom vertaald. Daarop moeten de kleintjes tussen vier en acht allerlei opdrachten vervullen vooraleer Lars weer naar de ijsvelden kan. Zo moet Lars zijn weg banen door een labyrint, een fluit terugvinden of vlinders vangen. Niet bijster origineel misschien, maar daar malen kleine koters niet om. Bovendien zitten er ook heel leuke missies bij. Tenzij ze heel behendig zijn, zal het wel een tijd duren eer ze alle onderdelen van de Ballafoon gevonden hebben en Lars weer naar huis kan.

Max en het Rode Fruit is een nieuwe titel in een reeks cd-roms die gebaseerd zijn op de boeken van Marcus Pfister. De muis Max en zijn twee kameraden moeten de meest uiteenlopende opdrachten vervullen. Het spel is opgevat als een soort tekenfilm die af en toe wordt onderbroken door een opdracht. Ook knap en leuk is dat het spel zowel goed als slecht kan eindigen. Deze cd-rom biedt iets meer mogelijkheden. Zo kan je voor een gemakkelijk of iets moeilijker avontuur kiezen. Dat maakt de titel geschikt voor kinderen van vier tot acht jaar.

Oom Ernest is in de multimedia voor kinderen een bekende naam. Met De Verborgen tempel van Oom Ernest neemt oompje de kleintjes mee voor een nieuw avontuur in Peru. In de voetsporen van Oom Ernest moeten de kinderen een geheim onthullen dat in een dik boek verborgen zit. De animaties en tekeningen zijn heel verzorgd en stijlvol. De meeste opdrachten zijn origineel en zeker niet eenvoudig. Het is dan ook een titel voor kinderen vanaf acht jaar. Maar zelfs oudere of ervaren spelers zullen met dit spel niet snel klaar zijn. Bruno Koninckx

Bruno Koninckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content