1 FESTIVAL KRAAK FESTIVAL

6/3, Netwerk & De Brug, Aalst

Geen schande als u Bong, The Homosexuals of Dolphins Into theFuture niet meteen in uw platenkast terugvindt: Kraak Festival vult delacune met plezier aan. Een concertavond voor fijnproevers.

kraak.net

2 EXPO MATISSE TOT MALEVICH

6/3 tot 17/9, Hermitage, AmsterdamTopstukken van Matisse, Picasso, Malevich, Van Dongen, Kandinsky en ga zo maar door. Hermitage Amsterdam plukte 75 schilderijen uit de kluizen van Sint-Petersburg voor een expo over de pioniers van de moderne kunst. Foto: ‘Zwart vierkant’, Kazimir Malevich, ca.1930. hermitage.nl

3 CONCERT SKREAM VS BENGA

12/3, AB, Brussel

Skream vs Benga (foto), rug tegen rug: AB haalt twee grootheden van de dubstep naar België voor een stomend feestje tegen 140 beats per minute. Dubstep till you drop.

abconcerts.be

4 STRIP MOOMIN

Tot 29/8, Stripmuseum, Brussel

Recht uit de Moominvallei, Finland: de Moomins, een familie trollen slash nijlpaarden die in stripvorm de wereld hebben veroverd. Het stripmuseum trekt u mee in het extravagante dromenland van schrijfster en illustratrice Tove Jansson.

stripmuseum.be

5 FESTIVAL CINEMA NOVO FESTIVAL

11-21/3,

Lumière & Liberty,Brugge

Negen films die meedingen naar de Camera Novoprijs, een focus op Turkije én een programma onuitgegeven wereldcinema: Cinema Novo staat weer paraat voor tien dagen filmplezier uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Foto: Openingsfilm ‘Lebanon’ cinemanovo.be

6 FOTOGRAFIE ARI MARCOPOULOS. IT MIGHT SEEM FAMILIAR

Tot 16/6, Foam-Fotografiemuseum, Amsterdam

Foam haalt de van oorsprong Amsterdamse fotograaf en filmmaker Ari Marcopoulos vanuit de VS van A weer naar eigen land. Van de hiphopscene van de eighties tot de skatecultuur van de jaren 90: een persoonlijke introductie tot de alternatieve jongerencultuur in Amerika. Foto: ‘Angel’, 2008.

foam.nl

7 CONCERT DEE DEE BRIDGEWATER

8/3, AB, Brussel

Dee Dee Bridgewater brengt hulde aanhaar grote idool Billie Holiday, ook wat ons betreft de grootste jazzzangeres aller tijden. To Billie With Love, live. abconcerts.be

8 CONCERT JOSS STONE

7/3, Koninklijk Circus, Brussel

‘Een soulexplosie! Het wonderkind van zestien is een souldiva geworden’, schreef Onze Vrouw over Joss Stones passage in Amsterdam. Benieuwd of ze dat in het Koninklijk Circus kan herhalen.

botanique.be

9 EXPO BEAT TAKESHI KITANO

11/3 tot 12/9, Fondation Cartier, Parijs

Imaginaire bontgekleurde vissen, een marionettentheater voor kinderen en een heus wafelkraam: regisseur Takeshi ‘Zatôichi’ Kitano laat zich van zijn softste kant zien met de kinderexpo Gosse de Peintre.

fondation. cartier.com

10 CONCERT VERMIN TWINS

6/3, Muziekodroom, Hasselt

Na een jaar buzz zijn Micha Volders en Lotte Vanhamel, alias Vermin Twins, eindelijk klaar met hun debuutplaat. Futuristische old school dance die om uw hipste dansschoenen vraagt.

muziekodroom.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content