Formule E wordt een nieuw internationaal racekampioenschap onder de auspiciën van de internationale autosportfederatie FIA. Enkel elektrisch aangedreven wagens mogen meedoen, met snelheden tot meer dan 225 kilometer per uur. De wagens zullen het tegen elkaar opnemen in het hart van wereldsteden zoals Beijing, Los Angeles en Londen.

DiCaprio, een overtuigd milieuactivist, gaat samen met Venturi Automobiles het tiende raceteam uitbouwen dat nodig is om de competitie te laten starten in september 2014. Hij is niet de eerste bekende kop die zich achter het initiatief schaart, eerder deden ook grote namen als Paul Newman, David Letterman en Steve McQueen dat. Onder de teams zijn verder bekende namen als Audi Sport, Renault en Virgin.

De tien teams, elk met twee racers, moeten een nieuwe generatie van autosportliefhebbers aanboren en tegelijk een lans breken voor duurzaamheid.

"De toekomst van onze planeet hangt mee af van onze capaciteit om efficiënte wagens te aanvaarden die op schone energie rijden", zegt DiCaprio in een persbericht. "Venturi Grand Prix toont een grote vooruitziendheid in hun beslissing om een milieuvriendelijk raceteam te creëren, en ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken."

Open kampioenschap
In tegenstelling tot Formule 1, waar de teams zich aan strikte richtlijnen moeten houden, wordt het nieuwe Formule E een open kampioenschap. De teams krijgen grote bewegingsruimte om hun eigen aandrijfsysteem en batterijen te ontwikkelen.

Het eerste prototype is voorgesteld door Spark-Renault. De wagen weegt zo'n 800 kilogram en kan tot 270 pk leveren. (IPS/DB)

Formule E wordt een nieuw internationaal racekampioenschap onder de auspiciën van de internationale autosportfederatie FIA. Enkel elektrisch aangedreven wagens mogen meedoen, met snelheden tot meer dan 225 kilometer per uur. De wagens zullen het tegen elkaar opnemen in het hart van wereldsteden zoals Beijing, Los Angeles en Londen. DiCaprio, een overtuigd milieuactivist, gaat samen met Venturi Automobiles het tiende raceteam uitbouwen dat nodig is om de competitie te laten starten in september 2014. Hij is niet de eerste bekende kop die zich achter het initiatief schaart, eerder deden ook grote namen als Paul Newman, David Letterman en Steve McQueen dat. Onder de teams zijn verder bekende namen als Audi Sport, Renault en Virgin. De tien teams, elk met twee racers, moeten een nieuwe generatie van autosportliefhebbers aanboren en tegelijk een lans breken voor duurzaamheid. "De toekomst van onze planeet hangt mee af van onze capaciteit om efficiënte wagens te aanvaarden die op schone energie rijden", zegt DiCaprio in een persbericht. "Venturi Grand Prix toont een grote vooruitziendheid in hun beslissing om een milieuvriendelijk raceteam te creëren, en ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken." Open kampioenschap In tegenstelling tot Formule 1, waar de teams zich aan strikte richtlijnen moeten houden, wordt het nieuwe Formule E een open kampioenschap. De teams krijgen grote bewegingsruimte om hun eigen aandrijfsysteem en batterijen te ontwikkelen. Het eerste prototype is voorgesteld door Spark-Renault. De wagen weegt zo'n 800 kilogram en kan tot 270 pk leveren. (IPS/DB)