Arthur Brand, de detective die de werken vond, meldde dat woensdag. Het gaat over Adolescence , een surrealistisch werk van Salvador Dali uit 1941 en La Musicienne, dat Tamara de Lempicka schilderde in 1921.

Op 1 mei 2009 werden beide schilderijen gestolen in het Scheringa Museum voor realisme in het Nederlandse Spanbroek. Enkele gemaskerde mannen drongen toen het museum binnen. Daar bedreigden ze personeel en bezoekers met een wapen, om daarna de doeken van de muur te trekken.

De twee schilderwerken waren in de handen van een criminele bende, die ze had gekregen bij wijze van wisselgeld tijdens een transactie en daarna zelf contact heeft opgenomen met Brand via een tussenpersoon. Dat vertelde Brand aan de Nederlandse krant De Telegraaf. (BELGA/JVL)

Arthur Brand, de detective die de werken vond, meldde dat woensdag. Het gaat over Adolescence , een surrealistisch werk van Salvador Dali uit 1941 en La Musicienne, dat Tamara de Lempicka schilderde in 1921. Op 1 mei 2009 werden beide schilderijen gestolen in het Scheringa Museum voor realisme in het Nederlandse Spanbroek. Enkele gemaskerde mannen drongen toen het museum binnen. Daar bedreigden ze personeel en bezoekers met een wapen, om daarna de doeken van de muur te trekken. De twee schilderwerken waren in de handen van een criminele bende, die ze had gekregen bij wijze van wisselgeld tijdens een transactie en daarna zelf contact heeft opgenomen met Brand via een tussenpersoon. Dat vertelde Brand aan de Nederlandse krant De Telegraaf. (BELGA/JVL)