Dat meldt het museum. Later vrijdagochtend geeft de Italiaanse hoofdofficier van justitie in Napels uitleg op een persbijeenkomst.

Het gaat om de doeken "Zeegezicht bij Scheveningen" (1882) en "Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen" (1884/85). De werken zijn teruggevonden tijdens een groot onderzoek in Italië, uitgevoerd door een speciaal team dat onderzoek doet naar georganiseerde criminaliteit.

Volgens de conservator die de werken voor het Italiaanse gerecht onderzocht, zijn het de echte. Ze lijken in "redelijk goede conditie". Wanneer de werken terugkomen naar Amsterdam is nog niet bekend.

Dat meldt het museum. Later vrijdagochtend geeft de Italiaanse hoofdofficier van justitie in Napels uitleg op een persbijeenkomst. Het gaat om de doeken "Zeegezicht bij Scheveningen" (1882) en "Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen" (1884/85). De werken zijn teruggevonden tijdens een groot onderzoek in Italië, uitgevoerd door een speciaal team dat onderzoek doet naar georganiseerde criminaliteit. Volgens de conservator die de werken voor het Italiaanse gerecht onderzocht, zijn het de echte. Ze lijken in "redelijk goede conditie". Wanneer de werken terugkomen naar Amsterdam is nog niet bekend.