Het expo-event Truc Troc heeft een uiterst uniek en origineel concept. Tijdens de tentoonstelling kan het publiek eender wat aanbieden in ruil voor een kunstwerk. Dat kan gaan van fotografie en sculpturen tot schilderkunst en installaties. De werken van zo'n 300 kunstenaars worden dus niet voor geld geveild maar voor originele en waardevolle ruilaanbiedingen. Die worden via een post-it naast het werk ingediend en zo kiest de kunstenaar of hij hierop ingaat of niet. Dit jaar is er werk te zien van onder andere Phil Akashi, France Dubois, Siebert Milosz en Thierry Verbeeck.

Voor de tiende editie krijgt design voor de eerste keer een plaats op het festival. Tijdens de expo, die naast design ook muziek en performance combineert, kan je de ontwerpers ontmoeten en een voorstel indienen in ruil voor hun werk. Met de beurs hoopt kunstencentrum Bozar weer heel wat liefhebbers aan te trekken. Vorig jaar noteerde Truc Troc een recordopkomst van 20 000 bezoekers in drie dagen. Voor de tiende verjaardag van het kunstenfestival wordt minstens zoveel volk verwacht. (MM)

Voor meer informatie en tickets: tructroc.be

Het expo-event Truc Troc heeft een uiterst uniek en origineel concept. Tijdens de tentoonstelling kan het publiek eender wat aanbieden in ruil voor een kunstwerk. Dat kan gaan van fotografie en sculpturen tot schilderkunst en installaties. De werken van zo'n 300 kunstenaars worden dus niet voor geld geveild maar voor originele en waardevolle ruilaanbiedingen. Die worden via een post-it naast het werk ingediend en zo kiest de kunstenaar of hij hierop ingaat of niet. Dit jaar is er werk te zien van onder andere Phil Akashi, France Dubois, Siebert Milosz en Thierry Verbeeck. Voor de tiende editie krijgt design voor de eerste keer een plaats op het festival. Tijdens de expo, die naast design ook muziek en performance combineert, kan je de ontwerpers ontmoeten en een voorstel indienen in ruil voor hun werk. Met de beurs hoopt kunstencentrum Bozar weer heel wat liefhebbers aan te trekken. Vorig jaar noteerde Truc Troc een recordopkomst van 20 000 bezoekers in drie dagen. Voor de tiende verjaardag van het kunstenfestival wordt minstens zoveel volk verwacht. (MM) Voor meer informatie en tickets: tructroc.be