Het werk 'La lecture' van Pablo Picasso, een portret van zijn minnares en muze Marie-Thérèse Walter, is bij Sotheby's in Londen voor 25,4 miljoen pond (net geen 30 miljoen euro) onder de veilinghamer gegaan. Dat is boven verwachting.

Het schilderij uit 1932 had een geschatte waarde tussen 12 en 18 miljoen pond. 'La lecture' toont een dromerige, in gedachten verzonken Walter met een open boek op haar knieën.

Picasso schilderde 'La lecture' daags nadat hij een van zijn meesterwerken, 'Le rêve' (De droom), had gerealiseerd.

Andere werken van onder andere Monet, Signac en Manet deden het op de veiling van impressionisten en modernisten niet zo goed.

Het werk 'La lecture' van Pablo Picasso, een portret van zijn minnares en muze Marie-Thérèse Walter, is bij Sotheby's in Londen voor 25,4 miljoen pond (net geen 30 miljoen euro) onder de veilinghamer gegaan. Dat is boven verwachting. Het schilderij uit 1932 had een geschatte waarde tussen 12 en 18 miljoen pond. 'La lecture' toont een dromerige, in gedachten verzonken Walter met een open boek op haar knieën. Picasso schilderde 'La lecture' daags nadat hij een van zijn meesterwerken, 'Le rêve' (De droom), had gerealiseerd. Andere werken van onder andere Monet, Signac en Manet deden het op de veiling van impressionisten en modernisten niet zo goed.