Dat meldt Het Nieuwsblad.

In alle discretie heeft het gerecht een huis uitgekamd op zoek naar het verdwenen paneel van het "Lam Gods". De huiszoeking vond volgens de krant plaats bij familie van hoogleraar en N-VA-­politicus Matthias Storme.

Kredietbank

Het gaat om het tweede nieuwe element in het dossier op drie dagen tijd. Afgelopen woensdag vertelde oud-bankdirecteur Jan Bosselaers in het VRT-journaal dat de Kredietbank in de jaren tachtig benaderd is door een advocaat die het paneel wilde verkopen voor 20 miljoen Belgische frank (500.000 euro).

De huiszoeking dateert van voor die getuigenis en is er volgens Het Nieuwsblad dus niet door in gang gezet. Waarom naar de familie Storme wordt gekeken, is ­onduidelijk. "Onze betrokkenheid is compleet uit de lucht gegrepen", zegt Matthias Storme. "De verdachtmakingen gaan terug tot de jaren dertig, maar ze zijn absurd."

(Belga/RR)

Dat meldt Het Nieuwsblad.In alle discretie heeft het gerecht een huis uitgekamd op zoek naar het verdwenen paneel van het "Lam Gods". De huiszoeking vond volgens de krant plaats bij familie van hoogleraar en N-VA-­politicus Matthias Storme. Het gaat om het tweede nieuwe element in het dossier op drie dagen tijd. Afgelopen woensdag vertelde oud-bankdirecteur Jan Bosselaers in het VRT-journaal dat de Kredietbank in de jaren tachtig benaderd is door een advocaat die het paneel wilde verkopen voor 20 miljoen Belgische frank (500.000 euro). De huiszoeking dateert van voor die getuigenis en is er volgens Het Nieuwsblad dus niet door in gang gezet. Waarom naar de familie Storme wordt gekeken, is ­onduidelijk. "Onze betrokkenheid is compleet uit de lucht gegrepen", zegt Matthias Storme. "De verdachtmakingen gaan terug tot de jaren dertig, maar ze zijn absurd."(Belga/RR)