De expo bevat geen fysiek werk van de beroemde negentiende-eeuwse schilder, maar wel metershoge 360 gradenprojecties van een aantal van zijn bekendste schilderijen zoals zijn zelfportretten, zijn Zonnenbloemen-reeks en De Sterrennacht.

De bezoeker volgt een parcours door het leven van de artiest, op basis van de correspondentie met zijn broer. De schilderijen treden daarbij soms 'uit zichzelf', met bijvoorbeeld een rivier die verder lijkt te stromen onder je voeten.

Het parcours eindigt met een VR-ervaring die je meeneemt naar het Arles van 1888 - het Franse stadje waar Van Gogh tijdens een van zijn meest intensieve schilderperiodes verbleef en dat dan ook vaak terugkeert in zijn werken.

De expo bevat geen fysiek werk van de beroemde negentiende-eeuwse schilder, maar wel metershoge 360 gradenprojecties van een aantal van zijn bekendste schilderijen zoals zijn zelfportretten, zijn Zonnenbloemen-reeks en De Sterrennacht. De bezoeker volgt een parcours door het leven van de artiest, op basis van de correspondentie met zijn broer. De schilderijen treden daarbij soms 'uit zichzelf', met bijvoorbeeld een rivier die verder lijkt te stromen onder je voeten. Het parcours eindigt met een VR-ervaring die je meeneemt naar het Arles van 1888 - het Franse stadje waar Van Gogh tijdens een van zijn meest intensieve schilderperiodes verbleef en dat dan ook vaak terugkeert in zijn werken.