Daarmee is het record voor een doek van Modigliani verpulverd. Het doek was op 100 miljoen dollar geschat.

Het vorige record voor een werk van de Italiaan bedroeg 70,4 miljoen dollar.

Het gaat volgens The New York Times om het tiende kunstwerk aller tijden dan tijdens een veiling meer dan 100 miljoen dollar haalt.

Daarnaast werd op dezelfde veiling ook 95,3 miljoen dollar (88,6 miljoen euro) betaald voor "Nurse" (1964) van Roy Lichtenstein. Ook dat is het hoogste bedrag ooit voor de Amerikaanse popartkunstenaar, en ook dat werd verkocht voor een hogere prijs dan de geschatte (80 miljoen dollar).

(Belga/RR)

Daarmee is het record voor een doek van Modigliani verpulverd. Het doek was op 100 miljoen dollar geschat.Het vorige record voor een werk van de Italiaan bedroeg 70,4 miljoen dollar.Het gaat volgens The New York Times om het tiende kunstwerk aller tijden dan tijdens een veiling meer dan 100 miljoen dollar haalt. Daarnaast werd op dezelfde veiling ook 95,3 miljoen dollar (88,6 miljoen euro) betaald voor "Nurse" (1964) van Roy Lichtenstein. Ook dat is het hoogste bedrag ooit voor de Amerikaanse popartkunstenaar, en ook dat werd verkocht voor een hogere prijs dan de geschatte (80 miljoen dollar).(Belga/RR)