De fresco onder de Eiffeltoren kreeg de benaming 'Endless Sleep' mee en beeldt de turbulente reünie van Poliphilo en Polia, twee personages uit de Italiaanse roman Hypnerotomachia Poliphili, af. Die roman vormt deze editie de rode draad van Nuit Blanche in Parijs.

Doordat het werk een halve vierkante kilometer inneemt, kan de toeschouwer de grondschildering enkel volledig opnemen vanuit de hoogte. De eerste verdieping van de Eiffeltoren zal dan ook tijdens Nuit Blanche voor de gelegenheid gratis toegankelijk zijn.

Petersons eerdere schilderijen en sculpturen bevatten ook al de klassieke Grieks-Romeinse invloed, met afbeeldingen van krijgers en veldslagen. Ook in België is de kunstenaar geen onbekende meer. Zijn werk verscheen al op het kunstenfestival van Watou en hangt op in de Antwerpse kunstgalerij PLUS ONE.

Nuit Blanche vindt plaats in Parijs op 1 en 2 oktober.

Op 1 oktober wordt Nuit Blanche ook in het Europese kwartier van Brussel georganiseerd. In Brussel wordt dit jaar rond de actuele kwestie van grenzen gewerkt.

De fresco onder de Eiffeltoren kreeg de benaming 'Endless Sleep' mee en beeldt de turbulente reünie van Poliphilo en Polia, twee personages uit de Italiaanse roman Hypnerotomachia Poliphili, af. Die roman vormt deze editie de rode draad van Nuit Blanche in Parijs.Doordat het werk een halve vierkante kilometer inneemt, kan de toeschouwer de grondschildering enkel volledig opnemen vanuit de hoogte. De eerste verdieping van de Eiffeltoren zal dan ook tijdens Nuit Blanche voor de gelegenheid gratis toegankelijk zijn.Petersons eerdere schilderijen en sculpturen bevatten ook al de klassieke Grieks-Romeinse invloed, met afbeeldingen van krijgers en veldslagen. Ook in België is de kunstenaar geen onbekende meer. Zijn werk verscheen al op het kunstenfestival van Watou en hangt op in de Antwerpse kunstgalerij PLUS ONE.