Gustave Doré was ongetwijfeld een van de meest gevraagde illustrators uit de negentiende eeuw. Hij werd in 1832 geboren in Straatsburg en publiceerde zijn eerste geïllustreerde verhaal al op zijn vijftiende. Doré begon zijn carrière als boekenillustrator in Parijs, waar hij onder meer de werken van Rabelais, Balzac en Dante van tekeningen voorzag.

Hierna boorde hij ook de Britse markt aan. In 1853 illustreerde hij de werken van Lord Byron, wat werd gevolgd door talloze opdrachten voor Britse uitgevers. Hij mocht zelfs de Engelse bijbel illustreren. Ook kennen we hem van zijn werk voor The Raven van Edgar Allan Poe.

Vincent Pianina en Lorenzo Papace van Le Petit Echo Malade creëerden een korte video waarin ze de illustrator op avontuur laten gaan door zijn eigen hersenspinsels. De soundtrack werd voorzien door Ödland. Het filmpje is een promotionele teaser voor de tentoonstelling van het werk van Doré in het Musée d'Orsay in Parijs. (LP)

Gustave Doré was ongetwijfeld een van de meest gevraagde illustrators uit de negentiende eeuw. Hij werd in 1832 geboren in Straatsburg en publiceerde zijn eerste geïllustreerde verhaal al op zijn vijftiende. Doré begon zijn carrière als boekenillustrator in Parijs, waar hij onder meer de werken van Rabelais, Balzac en Dante van tekeningen voorzag.Hierna boorde hij ook de Britse markt aan. In 1853 illustreerde hij de werken van Lord Byron, wat werd gevolgd door talloze opdrachten voor Britse uitgevers. Hij mocht zelfs de Engelse bijbel illustreren. Ook kennen we hem van zijn werk voor The Raven van Edgar Allan Poe.Vincent Pianina en Lorenzo Papace van Le Petit Echo Malade creëerden een korte video waarin ze de illustrator op avontuur laten gaan door zijn eigen hersenspinsels. De soundtrack werd voorzien door Ödland. Het filmpje is een promotionele teaser voor de tentoonstelling van het werk van Doré in het Musée d'Orsay in Parijs. (LP)