Het museum werd uitgebreid met een spectaculaire nieuwe vleugel ontworpen door het internationale architectuurbureau Snøhetta dat werkt vanuit Oslo en New York en eerder naam maakte met de Bibliotheca Alexandria en het operahuis van Oslo. De nieuwe vleugel, goed voor meer dan 71.000 m2 uitbreiding, heeft een expressieve, rotsblokachtige vorm die sterk contrasteert met de iets oudere vleugel die Mario Botta in 1995 ontwierp.

Rijke collectie

Het SFMoMa herbergt een rijke collectie kunst van de jaren '50 tot nu, met onder meer werk van Warhol, LeWitt, Calder, Serra, Richter, Pollock, Koons en Sherman, alsook een grote verzameling hedendaagse fotografie.

Info: www.sfmoma.org.

(PSW)

Helen and Charles Schwab Hall at SFMOMA, Henrik Kam, courtesy SFMOMA
Helen and Charles Schwab Hall at SFMOMA © Henrik Kam, courtesy SFMOMA
Roberts Family Gallery featuring Richard Serra's 
Sequence, Henrik Kam, courtesy SFMOMA
Roberts Family Gallery featuring Richard Serra's Sequence © Henrik Kam, courtesy SFMOMA
Snøhetta expansion of the new SFMOMA, Henrik Kam, courtesy SFMOMA
Snøhetta expansion of the new SFMOMA © Henrik Kam, courtesy SFMOMA
Het museum werd uitgebreid met een spectaculaire nieuwe vleugel ontworpen door het internationale architectuurbureau Snøhetta dat werkt vanuit Oslo en New York en eerder naam maakte met de Bibliotheca Alexandria en het operahuis van Oslo. De nieuwe vleugel, goed voor meer dan 71.000 m2 uitbreiding, heeft een expressieve, rotsblokachtige vorm die sterk contrasteert met de iets oudere vleugel die Mario Botta in 1995 ontwierp. Rijke collectieHet SFMoMa herbergt een rijke collectie kunst van de jaren '50 tot nu, met onder meer werk van Warhol, LeWitt, Calder, Serra, Richter, Pollock, Koons en Sherman, alsook een grote verzameling hedendaagse fotografie. Info: www.sfmoma.org. (PSW)