De kunstenaar leidde 38 jaar lang de Academie voor Schone Kunsten in Watermaal-Bosvoorde. Somville werd geboren op 13 november 1923 in Schaarbeek. Hij studeerde aan de Brusselse Académie Royale des Beaux-Arts en bij schilder Charles Counhaye. Zijn werk is onder meer te zien in het Brusselse metrostation Hankar, en zijn wandtapijt "De triomf van de vrede" hangt in het Congrespaleis in Brussel.

Roger Somville was lid van de Kommunistische Partij van België. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 4 april in het crematorium van Ukkel. (Belga)

De kunstenaar leidde 38 jaar lang de Academie voor Schone Kunsten in Watermaal-Bosvoorde. Somville werd geboren op 13 november 1923 in Schaarbeek. Hij studeerde aan de Brusselse Académie Royale des Beaux-Arts en bij schilder Charles Counhaye. Zijn werk is onder meer te zien in het Brusselse metrostation Hankar, en zijn wandtapijt "De triomf van de vrede" hangt in het Congrespaleis in Brussel. Roger Somville was lid van de Kommunistische Partij van België. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 4 april in het crematorium van Ukkel. (Belga)