Kunstenaar Benoît Van Innis bracht maandag een bezoek aan het metrostation Maalbeek om de schade aan zijn huidige werken vast te stellen. De portretten aan de perrons zijn, als bij wonder, zo goed als volledig gespaard gebleven. De kleine herstellingen die nodig zijn, er ontbreken enkele tegels, gebeuren in samenwerking met de architect van het metrostation, Paul Vermeulen. De kunstenaar bevestigde aan brusselnieuws.be dat er ook een herdenkingskunstwerk zal komen.

Belga
© Belga

"Het werk aan de lager gelegen mezzanine, die naar de uitgang van de Etterbeekse Steenweg leidt, is wel beschadigd. Het idee is dan ook om op die plek een herdenkingswerk te maken in plaats van het werk te restaureren."

Voor de uitwerking ervan staat van Innis al in contact met de MIVB. Hij schat dat het nieuwe kunstwerk in de loop van de maand juni af zal zijn. Het bezoek aan het metrostation heeft wel indruk gemaakt op de kunstenaar.

"Als je de informatie over de aanslagen volgt op radio en televisie, denk je aan totale verwoesting. En, hoe eigenaardig het ook is, als je dan de materiële schade ziet in metrostation Maalbeek, valt dat in vergelijking met de vernieling in Zaventem nogal mee. De ontploffing heeft, doordat ze ondergronds was, minder lelijk huis gehouden in het metrostation." (Belga/DB)

Kunstenaar Benoît Van Innis bracht maandag een bezoek aan het metrostation Maalbeek om de schade aan zijn huidige werken vast te stellen. De portretten aan de perrons zijn, als bij wonder, zo goed als volledig gespaard gebleven. De kleine herstellingen die nodig zijn, er ontbreken enkele tegels, gebeuren in samenwerking met de architect van het metrostation, Paul Vermeulen. De kunstenaar bevestigde aan brusselnieuws.be dat er ook een herdenkingskunstwerk zal komen. "Het werk aan de lager gelegen mezzanine, die naar de uitgang van de Etterbeekse Steenweg leidt, is wel beschadigd. Het idee is dan ook om op die plek een herdenkingswerk te maken in plaats van het werk te restaureren." Voor de uitwerking ervan staat van Innis al in contact met de MIVB. Hij schat dat het nieuwe kunstwerk in de loop van de maand juni af zal zijn. Het bezoek aan het metrostation heeft wel indruk gemaakt op de kunstenaar. "Als je de informatie over de aanslagen volgt op radio en televisie, denk je aan totale verwoesting. En, hoe eigenaardig het ook is, als je dan de materiële schade ziet in metrostation Maalbeek, valt dat in vergelijking met de vernieling in Zaventem nogal mee. De ontploffing heeft, doordat ze ondergronds was, minder lelijk huis gehouden in het metrostation." (Belga/DB)