Het rood-bruin-witte houten beeld "Femme (3ème recherche)" is een van de weinige sculpturen van de architect Le Corbusier, onder meer bekend van La Cité Radieuse in Marseille en Villa Savoye in Poissy. In Antwerpen staat eveneens een gebouw van de architect, met name de Maison Guiette in Wilrijk.

Het werd geschat op 400.000 tot 600.000 Zwitserse frank, maar ging dus uiteindelijk voor meer dan 3 miljoen frank van de hand.

Het geveilde beeldhouwwerk is 183 centimeter hoog en beeldt een vrouw uit. Het beeld toont de fascinatie van Le Corbusier voor de vormen en kleuren, die de voluptueuze vrouwelijkheid benadrukken. Het werk werd in 1962 vervaardigd en twintig jaar later voor het eerst tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten in het Zwitserse Zurich.

Het werk ging dinsdagavond onder de hamer tijdens een veiling van Zwitserse kunst in Zurich. Het werd geschat op 400.000 tot 600.000 Zwitserse frank, maar ging dus uiteindelijk voor meer dan 3 miljoen frank van de hand.

Le Corbusier (1887-1965), echte naam Charles-Edouard Jeanneret, is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de moderne beweging, samen met architecten als Ludwig Mies van der Rohe en Alvar Aalto.

Het rood-bruin-witte houten beeld "Femme (3ème recherche)" is een van de weinige sculpturen van de architect Le Corbusier, onder meer bekend van La Cité Radieuse in Marseille en Villa Savoye in Poissy. In Antwerpen staat eveneens een gebouw van de architect, met name de Maison Guiette in Wilrijk. Het geveilde beeldhouwwerk is 183 centimeter hoog en beeldt een vrouw uit. Het beeld toont de fascinatie van Le Corbusier voor de vormen en kleuren, die de voluptueuze vrouwelijkheid benadrukken. Het werk werd in 1962 vervaardigd en twintig jaar later voor het eerst tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten in het Zwitserse Zurich. Het werk ging dinsdagavond onder de hamer tijdens een veiling van Zwitserse kunst in Zurich. Het werd geschat op 400.000 tot 600.000 Zwitserse frank, maar ging dus uiteindelijk voor meer dan 3 miljoen frank van de hand. Le Corbusier (1887-1965), echte naam Charles-Edouard Jeanneret, is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de moderne beweging, samen met architecten als Ludwig Mies van der Rohe en Alvar Aalto.