Kelly maakte deel uit van de hard edge, een stroming die hard beïnvloed is door het werk van Piet Mondriaan. Zijn schilderijen worden dan ook vaak gekenmerkt door grote gekleurde blokken met duidelijke afgelijnde contouren. Heel wat van zijn werken bestaan slechts uit één kleur, of uit twee gekleurde blokken die naast elkaar zijn geplaatst.

Jeugd en opleiding

Kelly werd in 1923 geboren in Newburgh, in de staat New York en volgde een kunstopleiding aan het Pratt Institute in Brooklyn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij opgeroepen door het Amerikaanse leger. Hij werd ingezet in Europa, waar Kelly ook na afloop van de oorlog nog jarenlang zou verblijven. Uiteindelijk keerde hij terug naar de VS om schilderkunst te studeren aan School of the Museum of Fine Arts in Boston. "Het was er erg traditioneel", zo verklaarde Kelly vorige maand nog tijdens een interview met de Britse krant The Guardian. "Het was altijd maar naakten schilderen, met weinig kleur. Ik hield van Kandinksy en wilde iets anders doen", klonk het. (Belga)

Kelly maakte deel uit van de hard edge, een stroming die hard beïnvloed is door het werk van Piet Mondriaan. Zijn schilderijen worden dan ook vaak gekenmerkt door grote gekleurde blokken met duidelijke afgelijnde contouren. Heel wat van zijn werken bestaan slechts uit één kleur, of uit twee gekleurde blokken die naast elkaar zijn geplaatst.Jeugd en opleiding Kelly werd in 1923 geboren in Newburgh, in de staat New York en volgde een kunstopleiding aan het Pratt Institute in Brooklyn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij opgeroepen door het Amerikaanse leger. Hij werd ingezet in Europa, waar Kelly ook na afloop van de oorlog nog jarenlang zou verblijven. Uiteindelijk keerde hij terug naar de VS om schilderkunst te studeren aan School of the Museum of Fine Arts in Boston. "Het was er erg traditioneel", zo verklaarde Kelly vorige maand nog tijdens een interview met de Britse krant The Guardian. "Het was altijd maar naakten schilderen, met weinig kleur. Ik hield van Kandinksy en wilde iets anders doen", klonk het. (Belga)