Vijf vrouwen hebben tegenover de krant The New York Times getuigd over seksueel grensoverschrijdend gedrag door de Amerikaanse komiek Louis C.K. Meer dan tien jaar geleden zou de komiek zich op verschillende momenten gemasturbeerd hebben voor verschillende vrouwen, tegen hun wil. Aan anderen vroeg hij of ze wilden toekijken.

Al jaren doen volgens de New York Times geruchten de ronde over grensoverschrijdend gedrag door de succeskomiek. Dit is de eerste keer dat concrete getuigenissen naar buiten komen. Louis C.K. heeft vooralsnog niet gereageerd.

Nog voor de publicatie van het exposé werd de première van de nieuwe film van C.K., I Love you, Daddy, geannuleerd. Ook een optreden in de laatavondtalkshow van Stephen Colbert werd meteen geschrapt.

De 50-jarige Louis C.K., Louis Szekely, is zowat de bekenste komiek uit de Verenigde Staten. Hij maakte onder meer de geprezen semi-autobiografische serie Louie.

Sinds de recente onthullingen over de jarenlange seksuele aanranding door de Amerikaanse filmproducer Harvey Weinstein volgen de getuigenissen over aanrandingen en grensoverschrijdend gedrag door andere bekende mannen elkaar snel op. Zo hebben recent ook de Hollywoodacteurs Steven Seagal, Charlie Sheen en Kevin Spacey het rijtje vervoegd. Een hoofdredactrice van nieuwssite HuffPost vat het als volgt samen:

Vijf vrouwen hebben tegenover de krant The New York Times getuigd over seksueel grensoverschrijdend gedrag door de Amerikaanse komiek Louis C.K. Meer dan tien jaar geleden zou de komiek zich op verschillende momenten gemasturbeerd hebben voor verschillende vrouwen, tegen hun wil. Aan anderen vroeg hij of ze wilden toekijken. Al jaren doen volgens de New York Times geruchten de ronde over grensoverschrijdend gedrag door de succeskomiek. Dit is de eerste keer dat concrete getuigenissen naar buiten komen. Louis C.K. heeft vooralsnog niet gereageerd. Nog voor de publicatie van het exposé werd de première van de nieuwe film van C.K., I Love you, Daddy, geannuleerd. Ook een optreden in de laatavondtalkshow van Stephen Colbert werd meteen geschrapt.De 50-jarige Louis C.K., né Louis Szekely, is zowat de bekenste komiek uit de Verenigde Staten. Hij maakte onder meer de geprezen semi-autobiografische serie Louie.Sinds de recente onthullingen over de jarenlange seksuele aanranding door de Amerikaanse filmproducer Harvey Weinstein volgen de getuigenissen over aanrandingen en grensoverschrijdend gedrag door andere bekende mannen elkaar snel op. Zo hebben recent ook de Hollywoodacteurs Steven Seagal, Charlie Sheen en Kevin Spacey het rijtje vervoegd. Een hoofdredactrice van nieuwssite HuffPost vat het als volgt samen: