Dat melden enkele Amerikaanse tv-zenders en magazines, waaronder NewYork Magazine.

Meet the Press, dat op zondagochtend lange tijd met kop en schouders boven de concurrentie uitstak, scoort al enkele jaren slecht en is intussen door de concurrenten voorbijgestoken.

Dat heeft met toeval te maken - langdurig presentator Tim Russert overleed onverwachts. Maar er komt na vele decennia ook sleet op de formule, en het programma gaat vaak gebukt onder een overdosis saaiheid.

Een maand geleden werd een nieuwe presentator aangetrokken, Chuck Todd. Maar vooraleer hij zijn kans kreeg, probeerde NBC, volgens eensluidende berichten in de Amerikaanse pers, Jon Stewart te strikken. De zender had er bakkenvol geld voor over. Ze boden hem "ongeveer alles" aan, aldus NewYork Magazine.

Scherpere interviews

De redenering was: Stewart heeft een trouwe en jonge aanhang, terwijl Meet the Press de jonge kijkers ongeveer kwijt is, maar ze wel wil heroveren.

En hoewel hij als komiek aan zijn Daily Show is begonnen, is Stewart uitgegroeid tot meer dan dat. Uit peilingen is gebleken dat jongeren vaker hun informatie bij Stewart halen dan bij "andere nieuwsmedia". In elke uitzending interviewt Stewart een gast, vaak een politicus, tot en met president Obama, en die interviews in zijn nepnieuwsshow blijken scherper en meer terzake dan interviews in "echte" nieuwsmedia. Zo vroeg hij Obama tijdens zijn herverkiezingscampagne in 2012 waar hij zich het sterkst voelde: bij het uiteenzetten van zijn eigen plannen, of bij het uitleggen waarom zijn tegenstander niet deugde?

Stewart geeft geen commentaar op het bericht.

(RR)

Dat melden enkele Amerikaanse tv-zenders en magazines, waaronder NewYork Magazine. Meet the Press, dat op zondagochtend lange tijd met kop en schouders boven de concurrentie uitstak, scoort al enkele jaren slecht en is intussen door de concurrenten voorbijgestoken.Dat heeft met toeval te maken - langdurig presentator Tim Russert overleed onverwachts. Maar er komt na vele decennia ook sleet op de formule, en het programma gaat vaak gebukt onder een overdosis saaiheid. Een maand geleden werd een nieuwe presentator aangetrokken, Chuck Todd. Maar vooraleer hij zijn kans kreeg, probeerde NBC, volgens eensluidende berichten in de Amerikaanse pers, Jon Stewart te strikken. De zender had er bakkenvol geld voor over. Ze boden hem "ongeveer alles" aan, aldus NewYork Magazine.De redenering was: Stewart heeft een trouwe en jonge aanhang, terwijl Meet the Press de jonge kijkers ongeveer kwijt is, maar ze wel wil heroveren.En hoewel hij als komiek aan zijn Daily Show is begonnen, is Stewart uitgegroeid tot meer dan dat. Uit peilingen is gebleken dat jongeren vaker hun informatie bij Stewart halen dan bij "andere nieuwsmedia". In elke uitzending interviewt Stewart een gast, vaak een politicus, tot en met president Obama, en die interviews in zijn nepnieuwsshow blijken scherper en meer terzake dan interviews in "echte" nieuwsmedia. Zo vroeg hij Obama tijdens zijn herverkiezingscampagne in 2012 waar hij zich het sterkst voelde: bij het uiteenzetten van zijn eigen plannen, of bij het uitleggen waarom zijn tegenstander niet deugde?Stewart geeft geen commentaar op het bericht.(RR)