Jan Becaus schrijft vanaf begin november tweewekelijks een column in Kerk & Leven. Hij volgde vanaf de jaren 1985 de Kerk tijdens zijn tewerkstelling bij de openbare omroep. "Kerk en
religie vind ik altijd een bijzonder interessant item. Bovendien beschikte de openbare omroep toen nog over middelen. Ik woonde in Rome bisschoppensynodes bij, maakte in Hongarije en IJsland reportages over de lokale Kerken. Kortom, ik mocht mijn ding doen", zegt Becaus in een interview dat woensdag in Kerk & Leven verschijnt.

"Nu ben ik vrij om mijn mening te geven: over het leven en de Kerk, over hoe de Kerk haar boodschap in de samenleving plausibel maakt, over wat er in Rome gebeurt", aldus Becaus. "Met paus Franciscus aan het roer, mogen we aardig wat vernieuwingen verwachten en wat in Rome wordt beslist, zal ook bij ons voelbaar zijn".

'De Kerk vervelt tot andere vorm van gemeenschap'

Jan Becaus legt uit waarom hij koos voor Kerk & Leven: "Als je dan toch je pen scherpt, doe je dat beter voor een groot lezerspubliek. Kerk & Leven heeft zo'n groot bereik. Maar er is meer. Ik blijf Kerk & Leven een ambitieuze titel vinden. De ampersand (&) verwijst immers nadrukkelijk naar de onlosmakelijke verbondenheid van de Kerk met het leven. Het op een na grootste weekblad van Vlaanderen wil het dus over Kerk en het leven daarbuiten hebben.'

'Kwatongen zullen zeggen dat er binnen afzienbare tijd nog maar weinig leven zal zijn in de Kerk, maar des te meer erbuiten. Ik betwijfel dat. De Kerk die wij hebben gekend is aan het vervellen tot een andere vorm van gemeenschap". (Belga/DB)

Jan Becaus schrijft vanaf begin november tweewekelijks een column in Kerk & Leven. Hij volgde vanaf de jaren 1985 de Kerk tijdens zijn tewerkstelling bij de openbare omroep. "Kerk en religie vind ik altijd een bijzonder interessant item. Bovendien beschikte de openbare omroep toen nog over middelen. Ik woonde in Rome bisschoppensynodes bij, maakte in Hongarije en IJsland reportages over de lokale Kerken. Kortom, ik mocht mijn ding doen", zegt Becaus in een interview dat woensdag in Kerk & Leven verschijnt. "Nu ben ik vrij om mijn mening te geven: over het leven en de Kerk, over hoe de Kerk haar boodschap in de samenleving plausibel maakt, over wat er in Rome gebeurt", aldus Becaus. "Met paus Franciscus aan het roer, mogen we aardig wat vernieuwingen verwachten en wat in Rome wordt beslist, zal ook bij ons voelbaar zijn". 'De Kerk vervelt tot andere vorm van gemeenschap'Jan Becaus legt uit waarom hij koos voor Kerk & Leven: "Als je dan toch je pen scherpt, doe je dat beter voor een groot lezerspubliek. Kerk & Leven heeft zo'n groot bereik. Maar er is meer. Ik blijf Kerk & Leven een ambitieuze titel vinden. De ampersand (&) verwijst immers nadrukkelijk naar de onlosmakelijke verbondenheid van de Kerk met het leven. Het op een na grootste weekblad van Vlaanderen wil het dus over Kerk en het leven daarbuiten hebben.''Kwatongen zullen zeggen dat er binnen afzienbare tijd nog maar weinig leven zal zijn in de Kerk, maar des te meer erbuiten. Ik betwijfel dat. De Kerk die wij hebben gekend is aan het vervellen tot een andere vorm van gemeenschap". (Belga/DB)