In Beeld: Foto-expo van Guy Kokken

In Beeld: Foto-expo van Guy Kokken
© Guy Kokken

_MG_3587 AbsyntheMinded.jpg © Guy Kokken

_MG_6961.Stromae.jpg © Guy Kokken

GUY_2382 Lais.jpg © Guy Kokken

Lais, Kalmthout, 5 juni 2007 Sessie voor de hoes van 'The Ladies Second Song'. Een echte zwaan (weliswaar even onder handen genomen door een taxidermist) werd door de mama van Jorunn vastgehouden. En de wolkjes zijn ook echt. Kortom, niet gemanipuleerd.

_MG_3703.GuyGarvey.jpg © Guy Kooken

_MG_4629.jpg © Guy Kokken

_MG_5754 Ruben.jpg © Guy Kokken

_MG_5810 Ruben.jpg © Guy Kokken

_MG_6274 Trixie Whitley.jpg © Guy Kokken

_MG_6164 Trixie Whitley.jpg © Guy Kokken

Trixie Whitley, Gent, 26 february, 2008

_MG_6455 Trixie Whitley.jpg © Guy Kokken

Trixie Whitley, Gent, 26 february, 2008

_MG_2767 Jasper.jpg © Guy Kokken

_MG_6334.TomTheuns.jpg © Guy Kokken

_MG_6342.IntergalacticLovers.jpg © Guy Kokken

Intergalactic Lovers, Aalst, Oktober 2010. Had hun eerste EP gehoord, een optreden gezien en het klonk allemaal zeer veelbelovend. En met Lara hadden ze toch wel een innemende frontvrouw in huis. Ben dus met plezier (en een tube rode verf) ingegaan op hun vraag om hen van persfoto's te voorzien. Ze lijken meteen meer 'een band met een missie'. Ready for war! Maar ze zijn zeer vredelievend en winnen hun strijd zonder casualties of collateral damage. Zullen de Intergalactic lovers de wereld redden?

_MG_6797 Lara Intergalactic Lovers.jpg © Guy Kokken

Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) Promoshoot voor Intergalactic Lovers. Na de shoot nog eventjes met Lara alleen doorgewerkt. Omdat het zo'n katholiek meisje is heb ik me 'spiritueel' laten inspireren...

_MG_6919.AttilaCsihar.jpg © Guy Kokken

_MG_7479 Luna Twist.jpg © Guy Kokken

Luna Twist, Sint-Martems-Latem, 3 maart 2008 Promoshoot voor Luna Twist. Door een vitrine van een kunstgallerij. Met het hoofd in de wolken.

_MG_8233 dEUS.jpg © Guy Kokken

dEUS voor OOR magazine. Antwerpen, 15 maart 2008 Op het dak van hun repetitiekot. Ik ben er nog half doorgezakt. Sorry Klaas...

_MG_8403 Tom Barman.jpg © Guy Kokken

Tom Barman (dEUS) voor OOR magazine. Antwerpen, 15 maart 2008 Tom Barman, ik ken hem al even en heb ook veel respect voor hem maar 't is altijd met een ei in m''n broek dat ik hem ga fotograferen. Met z'n regie-achtergrond weet hij goed wat voor beeld hij wil en dat werkt niet altijd samen met wat ik in m'n hoofd heb. Geregeld komen we dan ergens 'in the middle' (of nowhere) uit en is geen van beide partijen overtuigd tevreden. Deze keer had ik geluk en werkte hij flink mee. Dankuwel Tom, ik keerde tevreden terug.

_MG_8549 Luke Pritchard.jpg © Guy Kokken

Luke Pritchard (The Kooks) voor OOR magazine 21 juni. De zomer is net begonnen en ik mag Luke op een Luxemburgs festival (The Verve is headliner!) gaan fotograferen. Na drie kilometer sleuren met m'n marsjandies (toch zo'n dertig kg) strompelde ik struikelend over m'n tong de backstage binnen. Luke was zo aardig me meteen een sixpack Heineken in m'n handen te duwen. 'Here..have a beer...relax'. Na het lessen van m'n dorst zijn we naar een aanpalende wei gestapt. Eens voor m'n camera had hij zo'n straffe uitstraling dat hij als het ware lichtgevend werd. 'Oh my God, you're an angel!' stamelde ik. Hij moest er eens om gniffelen.

_MG_8754.jpg © Guy Kokken

_MG_8996 Ricky Kaiser Chiefs.jpg © Guy Kokken

GUY_5900 Thou.jpg © Guy Kokken

Thou, Gent, Juli 2007 Het rode handtasje van Does. Dat werkt wel.

IMG_5071.Styrofoam.jpg © Guy Kokken

Styrofoam. Antwerpen, december 2007 'Sessie voor 'A Thousand Words'. Na een lange dag shooten kon er -mét de glimlach!- nog een 'jumpke' af bij Arne. Respect!'

IMG_8990 Born Reborn.jpg © Guy Kokken

Born Crain. Tielt-Winge, 15 januari 2008 Ik had Born al gefotografeerd voor de cover van z'n eerste album. Z'n tweede plaat had als werktitel 'The Pleasure Of My Company' en die titel inspireerde me om hem in een setting met oudjes te zetten. Het rusthuis van Tielt-Winge stond ons een blitzbezoek toe. Oma's (én opa's) aan de top!