In beeld: De kandidaten voor Entertainer 2010

In beeld: De kandidaten voor Entertainer 2010
Kandidaat Entertainer 2010 Bert Ostyn Muzikant. Omdat Absynthe Minded live imponeerde de voorbije zomer, en omdat hij zijn veelzijdigheid toonde met de filmscore voor 'Turquaze'. © Frederic Pauwels

Bert Ostyn kandidaat © Frederic Pauwels

Kandidaat Entertainer 2010 Bert Ostyn Muzikant. Omdat Absynthe Minded live imponeerde de voorbije zomer, en omdat hij zijn veelzijdigheid toonde met de filmscore voor 'Turquaze'.

Hans Van Nuffel kandidaat

Kandidaat Entertainer 2010 Hans Van Nuffel (links, op de set van 'Adem') Filmregisseur. Voor zijn internationaal gelauwerde, persoonlijke film 'Adem'.

balthazar kandidaat © Koen Keppens

Kandidaat Entertainer 2010 Balthazar (frontman Maarten Devoldere) Band. Voor hun indrukwekkende debuut 'Applause', waarvan ze de vibe ook live weten te vatten.

bart de wever kandidaat © Reuters

Kandidaat Entertainer 2010 Bart De Wever aka Showbizz Bart bis Politicus. Voor de manier waarop de NV-A topman het voorbije jaar de media entertainde.

Kader Balci kandidaat

Kandidaat Entertainer 2010 Kader Balci Filmregisseur. En Gentenaar. Voor zijn doorleefde debuut 'Turquaze'.

school van lukaku kandidaat © vrt

Kandidaat Entertainer 2010 De ploeg achter 'De School van Lukaku' Tv-makers. Omdat ze in alle bescheidenheid een tv-reeks met internationale allure maakten.

Herwig Ilegems kandidaat

Kandidaat entertainer 2010 Herwig Ilegems Acteur. Voor 'Duts'. En dus vooral voor de volharding in de dwaasheid.

Gust Van den Berghe kandidaat

Kandidaat Entertainer 2010 Gust Van den Berghe (midden, tijdens de uitreiking Jo Röpcke Award 2010) Regisseur. Om zijn in Cannes bekroonde en met beperkte middelen (en mensen) gedraaide debuut 'En Waar de sterre bleef stille staan'

Stromae kandidaat © DR

Kandidaat Entertainer 2010 Stromae Muzikant. Omdat hij met 'Alors on dance' een wereldhit scoorde, met felicitaties van Kanye!