Wie? De 65-jarige schlagerzanger Paul Severs

Toen? Paul Severs scoorde met talrijke schlagerhits en schitterde in 'Tien om te zien'.

Nu? Tickets voor zijn concerten vliegen de deur uit. Vooral bij jongeren kent Paul Severs veel succes.

Quote: 'De media zagen me altijd als een eendagsvlieg'

Paul Severs werd op 26 juni 1948 geboren in het Vlaams-Brabantse Huizingen. Hij staat ondertussen al meer dan 45 jaar op het podium en schrijft de meeste van zijn liedjes zelf.

Blitzcarrière

Op zijn 18 jaar behaalde de charmezanger als 'Paul Severs and The Criminals' zijn eerste succes met 'Geen wonder dat ik ween'. Het nummer uit 1966 werd in 2007 opnieuw een hit toen het in de film 'Firmin' voorkwam.

Severs startte een blitzcarrière. In 1970 scoorde hij een monsterhit met 'Ik ben verliefd op jou'. Van het nummer werden er maar liefst 120.000 exemplaren verkocht. Later kwam er ook een Engelse en Franse vertaling van de hit. In 2009 werd 'Ik ben verliefd op jou' opgenomen in de eregalerij van Radio 2.

Geniet nog eens mee:

Na een mindere periode, maakte Paul Severs begin jaren'90 zijn wederoptreden. 'Tien om te zien heeft mijn carrière opnieuw gelanceerd. In de hitparade op VTM behaalde ik de nummer 1 met Zeg eens meisje, Little Darling en Hey Suzy', zegt Severs. Hij schitterde ook in de Franstalige tegenhanger Dix qu'on aime op RTL met het Franstalige nummer 'Toutes les filles'.De gloriemomenten van Severs zijn zeker nog niet voorbij. Hij bereikte onlangs in een duet met Dennie Damaro twee keer de Vlaamse top 10 met 'Marieke' en 'Mooie meisjes'. 'Het was lang geleden dat ik in de Vlaamse top 10 stond. Met Marieke haalden we zelfs de tweede plaats in de lijst', stelt Severs.

Severs' carrière draait terug op volle toeren. Hij was in maart 2013 een van de sterren op het Schlagerfestival in Hasselt. Severs treedt nog veel op in zowel Vlaanderen als Wallonië. 'Sinds de film Firmin heeft mijn carrière een nieuwe boost gekregen in Vlaanderen. Ik doe ongeveer een twintigtal concerten per maand, meestal in Vlaanderen maar ook nog in Wallonië', vertelt hij.

Jong publiek Severs lokt bij zijn optredens een jong publiek. 'Veel jongeren komen naar mijn optredens voor een leuk avondje uit. Ze zingen mee met de liedjes en dansen de polonaise. Daarnaast komen er ook veel families naar mijn concerten', verklaart Segers.

De schlagerzanger is ondertussen al 40 jaar getrouwd met zijn vrouw Paulette en is opa van twee jonge kleinkinderen. Hij wordt binnenkort ook vijfenzestig jaar. Severs viert deze verjaardagen samen met zijn fans in twee spectaculaire liveshows met een liveband en een lichtshow.

De tickets voor de verjaardagsconcerten in het Cultureel Centrum in Dilbeek vliegen de deur uit. 'Ik ben verbaasd over de vlotte verkoop. De eerste show op vrijdagavond is al uitverkocht en voor de tweede show zijn er nog maar een dertigtal tickets beschikbaar', glundert Severs. Hij treedt twee keer op voor 600 toeschouwers.

Eindelijk erkenning
Paul Severs zou graag nog een lang vervolg aan zijn zangcarrière breien. 'Ik wil blijven optreden zolang mijn gezondheid in orde is. Ik ben nog nooit zo populair geweest en krijg eindelijk erkenning voor mijn muziekloopbaan. De media zagen me altijd als een eendagsvlieg maar ik heb bewezen dat ik zangtalent heb', zegt Severs. (WK)

Paul Severs werd op 26 juni 1948 geboren in het Vlaams-Brabantse Huizingen. Hij staat ondertussen al meer dan 45 jaar op het podium en schrijft de meeste van zijn liedjes zelf. Blitzcarrière Op zijn 18 jaar behaalde de charmezanger als 'Paul Severs and The Criminals' zijn eerste succes met 'Geen wonder dat ik ween'. Het nummer uit 1966 werd in 2007 opnieuw een hit toen het in de film 'Firmin' voorkwam. Severs startte een blitzcarrière. In 1970 scoorde hij een monsterhit met 'Ik ben verliefd op jou'. Van het nummer werden er maar liefst 120.000 exemplaren verkocht. Later kwam er ook een Engelse en Franse vertaling van de hit. In 2009 werd 'Ik ben verliefd op jou' opgenomen in de eregalerij van Radio 2. Geniet nog eens mee: Na een mindere periode, maakte Paul Severs begin jaren'90 zijn wederoptreden. 'Tien om te zien heeft mijn carrière opnieuw gelanceerd. In de hitparade op VTM behaalde ik de nummer 1 met Zeg eens meisje, Little Darling en Hey Suzy', zegt Severs. Hij schitterde ook in de Franstalige tegenhanger Dix qu'on aime op RTL met het Franstalige nummer 'Toutes les filles'. De gloriemomenten van Severs zijn zeker nog niet voorbij. Hij bereikte onlangs in een duet met Dennie Damaro twee keer de Vlaamse top 10 met 'Marieke' en 'Mooie meisjes'. 'Het was lang geleden dat ik in de Vlaamse top 10 stond. Met Marieke haalden we zelfs de tweede plaats in de lijst', stelt Severs. Severs' carrière draait terug op volle toeren. Hij was in maart 2013 een van de sterren op het Schlagerfestival in Hasselt. Severs treedt nog veel op in zowel Vlaanderen als Wallonië. 'Sinds de film Firmin heeft mijn carrière een nieuwe boost gekregen in Vlaanderen. Ik doe ongeveer een twintigtal concerten per maand, meestal in Vlaanderen maar ook nog in Wallonië', vertelt hij. Jong publiek Severs lokt bij zijn optredens een jong publiek. 'Veel jongeren komen naar mijn optredens voor een leuk avondje uit. Ze zingen mee met de liedjes en dansen de polonaise. Daarnaast komen er ook veel families naar mijn concerten', verklaart Segers. De schlagerzanger is ondertussen al 40 jaar getrouwd met zijn vrouw Paulette en is opa van twee jonge kleinkinderen. Hij wordt binnenkort ook vijfenzestig jaar. Severs viert deze verjaardagen samen met zijn fans in twee spectaculaire liveshows met een liveband en een lichtshow. De tickets voor de verjaardagsconcerten in het Cultureel Centrum in Dilbeek vliegen de deur uit. 'Ik ben verbaasd over de vlotte verkoop. De eerste show op vrijdagavond is al uitverkocht en voor de tweede show zijn er nog maar een dertigtal tickets beschikbaar', glundert Severs. Hij treedt twee keer op voor 600 toeschouwers. Eindelijk erkenning Paul Severs zou graag nog een lang vervolg aan zijn zangcarrière breien. 'Ik wil blijven optreden zolang mijn gezondheid in orde is. Ik ben nog nooit zo populair geweest en krijg eindelijk erkenning voor mijn muziekloopbaan. De media zagen me altijd als een eendagsvlieg maar ik heb bewezen dat ik zangtalent heb', zegt Severs. (WK)