Wie? Amerikaans acteur

Toen? Speelde in tientallen televisieseries en films en genoot extra aandacht door naakt op de cover van Cosmopolitan te staan.

Quote: 'They cared more about my pubes than they did about the play'

Nu? Haalde de voorbije jaren de headlines door gezondheidsperikelen.

Ook op 77-jarige leeftijd blijft de 'besnorde' Reynolds aardig om naar te kijken. De donkere haren ruilde hij in voor charmant natuurlijk 'grijs' en de overtollige kilo's verdwenen met de leeftijd.

Voor wie Reynolds niet kent, even terugspoelen. De man werd geboren in 1936 in het Amerikaanse Michigan als Burton Leon Reynolds. Het plan was om naam en faam te verwerven in American football. Een knieblessure besliste daar echter anders over. En Burt ging dan maar op dramales. Een goede keuze, zou achteraf blijken. Films, televisieseries, ... hij heeft het allemaal gedaan. In veelvoud en met bravoure.

Centerfold

Hij groeide uit tot een wereldster en zal blijvend herinnerd worden om zijn rollen als Bo 'Bandit' Darville in Smokey and the Bandit, Lewis Medlock in Deliverance en Jack Horner in Boogie Nights. Voor die laatste rol mocht hij in 1998 nog een Golden Globe in ontvangst nemen.
Niet onbelangrijk zijn ook zijn looks. Reynolds was aardig om naar te kijken en dat werd opgepikt door het magazine Cosmopolitan. Die plaatste hem in 1972 naakt op de cover.

Als Reynolds vandaag in het nieuws komt dan is het vaak omwille van gezondheidsredenen. Zo zocht hij in 2009 een afkickcentrum op om zijn verslaving aan pijnstillers af te bouwen. Die was hij blijven nemen na een rugoperatie. In 2010 onderging de acteur een zware hartoperatie. Maar hij herstelde snel en liet in de pers optekenen dat hij er graag nog '125' jaar bij zou doen.

In januari 2013 haalde de ster uit Smokey and the Bandit de pers door in Florida op de intensive care te belanden met ernstige uitdrogingsverschijnselen naar aanleiding van griep. Op professioneel vlak blijft Reynolds nog steeds bezig. Hij acteert en leent zijn stem nog steeds uit. (INM)

Ook op 77-jarige leeftijd blijft de 'besnorde' Reynolds aardig om naar te kijken. De donkere haren ruilde hij in voor charmant natuurlijk 'grijs' en de overtollige kilo's verdwenen met de leeftijd. Voor wie Reynolds niet kent, even terugspoelen. De man werd geboren in 1936 in het Amerikaanse Michigan als Burton Leon Reynolds. Het plan was om naam en faam te verwerven in American football. Een knieblessure besliste daar echter anders over. En Burt ging dan maar op dramales. Een goede keuze, zou achteraf blijken. Films, televisieseries, ... hij heeft het allemaal gedaan. In veelvoud en met bravoure. Centerfold Hij groeide uit tot een wereldster en zal blijvend herinnerd worden om zijn rollen als Bo 'Bandit' Darville in Smokey and the Bandit, Lewis Medlock in Deliverance en Jack Horner in Boogie Nights. Voor die laatste rol mocht hij in 1998 nog een Golden Globe in ontvangst nemen. Niet onbelangrijk zijn ook zijn looks. Reynolds was aardig om naar te kijken en dat werd opgepikt door het magazine Cosmopolitan. Die plaatste hem in 1972 naakt op de cover. Als Reynolds vandaag in het nieuws komt dan is het vaak omwille van gezondheidsredenen. Zo zocht hij in 2009 een afkickcentrum op om zijn verslaving aan pijnstillers af te bouwen. Die was hij blijven nemen na een rugoperatie. In 2010 onderging de acteur een zware hartoperatie. Maar hij herstelde snel en liet in de pers optekenen dat hij er graag nog '125' jaar bij zou doen. In januari 2013 haalde de ster uit Smokey and the Bandit de pers door in Florida op de intensive care te belanden met ernstige uitdrogingsverschijnselen naar aanleiding van griep. Op professioneel vlak blijft Reynolds nog steeds bezig. Hij acteert en leent zijn stem nog steeds uit. (INM)