Het STAM wordt plechtig geopend op vrijdagavond 8 oktober in aanwezigheid van prominenten van de stad en het land. Daarna is het aan u en staat alles in het teken van het publiek.
Zaterdag en zondag kunnen kinderen deelnemen aan workshops, kan u genieten van artistieke interventies op de Bijlokesite en kan u een Max Mobiel fiets huren. Zaterdagavond is er de mogelijkheid om deel te nemen aan lichtwandelingen door de stad en kan u uit de bol gaan op het STAM feest.

Groene oase

Het STAM is gehuisvest op de Bijlokesite in Gent, een groene oase vlakbij het centrum. Het gebouwencomplex omvat de 14de-eeuwse Bijlokeabdij, het 17de-eeuwse klooster en een 21ste-eeuwse nieuwbouw. Een vast circuit zal de bezoeker meenemen langs een parcours van objecten en multimedia die de ontwikkeling van de stad schetsen. Het STAM doorbreekt die vaste tentoonstelling met tijdelijke tentoonstellingen die het begrip 'stedelijkheid' in de verf moeten zetten. Telkens anders, telkens origineel.

Belichte stad

De aftrap van de eerste tijdelijke tentoonstelling is voor 'belichte stad' die u vanaf 9 oktober tot 1 mei 2011 kan bezoeken. Licht en donker bepalen het leven van een stad. Deze tentoonstelling wil u laten zien hoezeer licht een verrijking is voor een stad. Documenten, dagboeken, maquettes, schilderijen, foto's en installaties brengen u in de oude Bijlokeabdij het verhaal van de 'belichte stad'.

(INM)

Opening Stadsmuseum Gent, weekend 8-10 oktober; tentoonstelling belichte stad van 9 oktober tot en met 1 mei 2011, www.stamgent.be

Het STAM wordt plechtig geopend op vrijdagavond 8 oktober in aanwezigheid van prominenten van de stad en het land. Daarna is het aan u en staat alles in het teken van het publiek. Zaterdag en zondag kunnen kinderen deelnemen aan workshops, kan u genieten van artistieke interventies op de Bijlokesite en kan u een Max Mobiel fiets huren. Zaterdagavond is er de mogelijkheid om deel te nemen aan lichtwandelingen door de stad en kan u uit de bol gaan op het STAM feest. Groene oase Het STAM is gehuisvest op de Bijlokesite in Gent, een groene oase vlakbij het centrum. Het gebouwencomplex omvat de 14de-eeuwse Bijlokeabdij, het 17de-eeuwse klooster en een 21ste-eeuwse nieuwbouw. Een vast circuit zal de bezoeker meenemen langs een parcours van objecten en multimedia die de ontwikkeling van de stad schetsen. Het STAM doorbreekt die vaste tentoonstelling met tijdelijke tentoonstellingen die het begrip 'stedelijkheid' in de verf moeten zetten. Telkens anders, telkens origineel. Belichte stad De aftrap van de eerste tijdelijke tentoonstelling is voor 'belichte stad' die u vanaf 9 oktober tot 1 mei 2011 kan bezoeken. Licht en donker bepalen het leven van een stad. Deze tentoonstelling wil u laten zien hoezeer licht een verrijking is voor een stad. Documenten, dagboeken, maquettes, schilderijen, foto's en installaties brengen u in de oude Bijlokeabdij het verhaal van de 'belichte stad'. (INM)