Jones zou ongeveer 100 miljoen dollar mogen uitgeven aan de verfilming van de videogame. Hij maakte het nieuws zelf bekend op Twitter: "De handschoen werd eeuwen geleden geworpen. Kan je een goede film maken over een videogame? Ik heb altijd gezegd dat het mogelijk is. Nu moet ik het doen." De Britse regisseur maakte eerder als science fiction-films zoals 'Moon' en 'Source Code'.

De 'Warcraft'-gamereeks speelt zich in de wereld Azeroth en is opgebouwd uit vier kernspellen: Orcs & Humans, Tides of Darkness, Reign of Chaos en World of Warcraft. In het 'Warcraft'-universum leven goblins, trollen, elfen en mensen samen met zombies, weerwolven en zelfs ruimtewezens. Naast de computerspellen bestaan er ook nog boeken en een ruilkaartspel.

De schrijver van 'Blood Diamant', Charles Leavit, schreef het scenario voor de film. Jones hoopt in dit najaar te kunnen starten met de opnames, zodat de film in 2005 kan uitkomen. Blizzard Entertainment, de makers van World of Warcraft, spelen al sinds 2009 met het idee om een film te maken rond hun game. Eerst werd Spiderman-regisseur Sam Raimi gelinkt aan het project, maar hij besloot uiteindelijk zich te focussen op een andere fantasyfilm, 'Oz, the Great and Powerful'. (XVdL)The Source Code (2011)

Jones zou ongeveer 100 miljoen dollar mogen uitgeven aan de verfilming van de videogame. Hij maakte het nieuws zelf bekend op Twitter: "De handschoen werd eeuwen geleden geworpen. Kan je een goede film maken over een videogame? Ik heb altijd gezegd dat het mogelijk is. Nu moet ik het doen." De Britse regisseur maakte eerder als science fiction-films zoals 'Moon' en 'Source Code'. De 'Warcraft'-gamereeks speelt zich in de wereld Azeroth en is opgebouwd uit vier kernspellen: Orcs & Humans, Tides of Darkness, Reign of Chaos en World of Warcraft. In het 'Warcraft'-universum leven goblins, trollen, elfen en mensen samen met zombies, weerwolven en zelfs ruimtewezens. Naast de computerspellen bestaan er ook nog boeken en een ruilkaartspel. De schrijver van 'Blood Diamant', Charles Leavit, schreef het scenario voor de film. Jones hoopt in dit najaar te kunnen starten met de opnames, zodat de film in 2005 kan uitkomen. Blizzard Entertainment, de makers van World of Warcraft, spelen al sinds 2009 met het idee om een film te maken rond hun game. Eerst werd Spiderman-regisseur Sam Raimi gelinkt aan het project, maar hij besloot uiteindelijk zich te focussen op een andere fantasyfilm, 'Oz, the Great and Powerful'. (XVdL)The Source Code (2011)