Chungking Express (1994)

Waar: Cinematek, Brussel, zaterdag 12 juli om 19u00

101 minuten - Regissuer: Wong Kar-Wai

Twee door liefdesverdriet geplaagde politieagenten uit Hong Kong (Takeshi Kaneshiro en Tony Leung) ontmoeten elkaar bij de take-out van een restaurant. Het moedeloze duo maakt er kennis met de feeërieke dienster Faye (Faye Wong).

Wong Kar-Wai brak door met het ongelofelijk energieke en charmante Chungking Express, een film die baadt in een jeugdige schoonheid en het seks appeal van de drie protagonisten betonneerde. Voor velen één van de films die het best de opverende feel van de jaren '90 vat en voor Quentin Tarantino zelfs een tearjerker: "Na de film ben ik beginnen te wenen. Niet omdat ik triest was, maar omdat ik blij was dat ik zo veel van een film kon houden."

Twee door liefdesverdriet geplaagde politieagenten uit Hong Kong (Takeshi Kaneshiro en Tony Leung) ontmoeten elkaar bij de take-out van een restaurant. Het moedeloze duo maakt er kennis met de feeërieke dienster Faye (Faye Wong). Wong Kar-Wai brak door met het ongelofelijk energieke en charmante Chungking Express, een film die baadt in een jeugdige schoonheid en het seks appeal van de drie protagonisten betonneerde. Voor velen één van de films die het best de opverende feel van de jaren '90 vat en voor Quentin Tarantino zelfs een tearjerker: "Na de film ben ik beginnen te wenen. Niet omdat ik triest was, maar omdat ik blij was dat ik zo veel van een film kon houden."