Whiplash, de tweede langspeelfilm van de jonge regisseur Damien Chazelle over een gedreven jazzdrummer, is in de running voor een nominatie voor Oscar voor beste film. Een plaats die de prent misschien niet zal scoren omwille van een fout van de Academy. De misplaatsing van de film in de categorie van Best Adapted Screenplay zou voor verwarring kunnen zorgen bij de juryleden.

Op zoek naar geld

De vergissing is te wijten aan de kortfilm die Chazelle maakte om de langspeelversie te kunnen financieren. In 2013 won de kortfilm de juryprijs voor beste Short Film tijdens het Sundance Film Festival. Hierna wist de regisseur financiers te strikken zodat hij middelen genoeg had om zijn semi-autobiografische film in te blikken. De kortfilm is eigenlijk gewoon een verfilming van een deel van het script van de langspeelfilm. De plaatsing van de film in de categorie van Adapted Screenplay plaatsen is dus niet correct.

Fans vrezen dat de juryleden 'Whiplash' niet zullen vinden op hun stempapieren en dat de film op die manier een nominatie zal mislopen. Op 15 januari worden alle genomineerden bekend gemaakt. Dan zullen we weten of hun vrees terecht was. (LP)

Whiplash, de tweede langspeelfilm van de jonge regisseur Damien Chazelle over een gedreven jazzdrummer, is in de running voor een nominatie voor Oscar voor beste film. Een plaats die de prent misschien niet zal scoren omwille van een fout van de Academy. De misplaatsing van de film in de categorie van Best Adapted Screenplay zou voor verwarring kunnen zorgen bij de juryleden. Op zoek naar geldDe vergissing is te wijten aan de kortfilm die Chazelle maakte om de langspeelversie te kunnen financieren. In 2013 won de kortfilm de juryprijs voor beste Short Film tijdens het Sundance Film Festival. Hierna wist de regisseur financiers te strikken zodat hij middelen genoeg had om zijn semi-autobiografische film in te blikken. De kortfilm is eigenlijk gewoon een verfilming van een deel van het script van de langspeelfilm. De plaatsing van de film in de categorie van Adapted Screenplay plaatsen is dus niet correct. Fans vrezen dat de juryleden 'Whiplash' niet zullen vinden op hun stempapieren en dat de film op die manier een nominatie zal mislopen. Op 15 januari worden alle genomineerden bekend gemaakt. Dan zullen we weten of hun vrees terecht was. (LP)