Weekoverzicht van film- en televisienieuws (22 – 26 februari)

Natalie Portman vertolkt de hoofdrol in een stonercomedy, Charlie Sheen kickt af, Mickey Rourke speelt de vader van Conan en Sir Anthony Hopkins bestrijdt demonische krachten in ‘The Rite’.

Het bestrijden van innerlijke demonen is een zaak van lange adem. Getormenteerde maar nuchtere zielen als we zijn, kunnen we onze pekzwarte zielenroerselen vaak naar de achtergrond bannen. Maar er zijn even goed periodes dat de chaos, in innige omhelzing met de waanzin, ons innerlijk huishouden penetreert.

Dit zijn de periodes waarin saillante actualiteiten vaak door de mazen van het net glippen en niet geëerd worden met een vermelding op deze site. Mijn punt is: dat is door ons eigen toedoen. Maar, beste lezer, u zult niet langer in een toestand van onwetendheid verkeren. Voor tijdens chaotische cycli als deze hebben we namelijk het ‘film- en televisienieuwsweekoverzicht’ in leven geroepen!

Toegegeven, het is een mond vol, dat film- en televisienieuwsweekoverzicht. Maar met de spetterende nieuwtjes die we voor u in petto hebben, zou het ons niet verbazen als u de vermaledijde naam dagelijks zou debiteren, in zinnen als ‘God, wat verlang ik naar het film- en televisienieuwsweekoverzicht van de Focus Knack-site.’ Welnu, beste lezer, het komt eraan!

‘Best Buds’

Dinsdag bracht ons het sappige nieuws dat Israëlisch-Amerikaanse schone Natalie Portman de hoofdrol in een roadtrip-comedy gaat vertolken. Ze gaat het ding ook produceren. De komedie zal op de leest van minnaars van de pretsigaret geschoeid zijn en ‘Best Buds’ heten. ‘Bud’ is Amerikaans-Engelse slang voor een joint. Of voor een reefer, een spliff, een stickie, een roast, een roach of een joystick. Nog meer synoniemen voor de graspiraat? Stuur ze door naar nietbestaandemailadres@lalaland.jamaica.

Charlie Sheen in rehab

Charlie Sheen was woensdag talk of the town. De comedyreeks ‘Two and a Half Men’ (waarin hij, naar wij vermoeden, één van de twee mannen in de titel vertolkt, en niet de halve) verkeert even in een impasse nadat Sheen zich vrijwillig heeft laten opnemen in de afkickkliniek. Sheen’s publiciteitsagent Stan Rosenfield liet het volgende, ongetwijfeld streng doordachte citaat optekenen: “As a preventative measure, Charlie Sheen has entered a rehabilitation facility. He has asked that his privacy be honored. No further statements are planned.” De half man was dan weer niet bereid tot commentaar.

Conan the Teutonic

Iets waar de hele wereldbevolking met argusogen naar uitkijkt: er komt een ‘Conan The Barbarian’-remake! En dat is nog niet eens het echte nieuws! Botoxblunder Mickey Rourke zal de vader spelen van de opgeschroefde spierbundel, die in de originele films uiteraard ‘vertolkt’ werd door Herr Schwarzenegger.

Voor de rol van Conan himself is nobele onbekende Jason Momoa ingehuurd. De regisseur die dit alles in bombastische banen moet leiden is vreemd genoeg niet Roland Emmerich, maar een zekere Marcus Nispel. De man voldeed evenwel aan de criteria die Hollywood handhaaft voor het verfilmen van gezwollen epossen: 1) knullige remakes, die het origineel onteren, op het conto hebben (check, Nispel slachtte ‘Friday the 13th’ en ’the Chainsaw Massacre’), 2) geen blijk geven van enige visie what so ever (check) en van Teutoonse makelij zijn (check). Uwe Boll was waarschijnlijk een brug te ver geweest.

Duivelbezwerende Hopkins

De intussen 387-jaar oude Sir Anthony Hopkins zal een exorcist spelen. Dat vernamen we gisteren van de Empire-site. De film waarin de Brit, die volgens ons ooit het acteren heeft uitgevonden, deze rol zal opvoeren, zal ‘The Rite’ heten en geregisseerd worden door Zweed Mikael Håfström. Deze laatste regisseerde eerder klasbakken als John Cusack en Samuel L. Jackson in het middelmatige ‘1408’. Wanneer Håfström een project met Koen Crucke in de pijplijn heeft zitten, is nog niet bekend.

Tot zover ons sappige actualiteitenoverzicht van de filmwereld! Tot in de Carré morgenavond!

Laurens Bouckaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content