Een grote Star Wars-fan liet zijn verbeelding en vaardigheden de vrije loop een monteerde een leuk kortfilmpje van de science fictions-reeks in pure eighties animestijl. De 'regisseur' schuwde geen werkuren: het uiteindelijke pronkstuk dat de titel 'TIE Fighter' kreeg, nam maar liefst vier jaar van zijn tijd in beslag. Hij ging zelfs zover om een officiële affiche en een 10-pagina tellend dossier rond zijn werkstuk te fabriceren.

Met veel oog voor detail, fijnzinnige esthethiek toont 'TIE Fighter' een flitsende vechtscène vanuit het standpunt van de Tie fighters, het ruimteschip slash slechteriken uit de Galactic Empire (ook Darth Vader gebruikte ze).

Dit is hoe de galaxy, far away er dertig jaar terug zou uitzien in pure Japanse stijl.

Een grote Star Wars-fan liet zijn verbeelding en vaardigheden de vrije loop een monteerde een leuk kortfilmpje van de science fictions-reeks in pure eighties animestijl. De 'regisseur' schuwde geen werkuren: het uiteindelijke pronkstuk dat de titel 'TIE Fighter' kreeg, nam maar liefst vier jaar van zijn tijd in beslag. Hij ging zelfs zover om een officiële affiche en een 10-pagina tellend dossier rond zijn werkstuk te fabriceren. Met veel oog voor detail, fijnzinnige esthethiek toont 'TIE Fighter' een flitsende vechtscène vanuit het standpunt van de Tie fighters, het ruimteschip slash slechteriken uit de Galactic Empire (ook Darth Vader gebruikte ze). Dit is hoe de galaxy, far away er dertig jaar terug zou uitzien in pure Japanse stijl.