Wie J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potterboeken, op Twitter volgt, pikt regelmatig een nieuwtje mee over de tovenaarswereld. Zo liet Rowling vorige week weten dat Harry's zoon James aan zijn schoolcarrière op Zweinstein begonnen was.

Wat de auteur onlangs op Twitter gooide als antwoord op een fan, was echter een straffer weetje. De fan merkte namelijk op dat de naam van Harry Potters aartsvijand Voldemort moet worden uitgesproken op zijn Frans. Zonder 't' dus, en met een gerekte 'o'.

Veel fans ofte Potterheads reageerden gechoqueerd. Sommige Twitteraars boden hun verontschuldigingen aan aan Rowling, nog anderen namen het slechter op.

Een kritische Potterhead merkte op dat ook de personages in de films Voldemort zeggen, mét 't' achteraan. Waarop de Heer van het Duister kurkdroog zelf tussenbeide kwam. Hij tweette vijf jaar geleden de juiste uitspraak van zijn naam al. 'Dreuzels (mensen zonder toverkracht, nvdr) luisteren niet', klaagt hij. (JVL)

Wie J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potterboeken, op Twitter volgt, pikt regelmatig een nieuwtje mee over de tovenaarswereld. Zo liet Rowling vorige week weten dat Harry's zoon James aan zijn schoolcarrière op Zweinstein begonnen was.Wat de auteur onlangs op Twitter gooide als antwoord op een fan, was echter een straffer weetje. De fan merkte namelijk op dat de naam van Harry Potters aartsvijand Voldemort moet worden uitgesproken op zijn Frans. Zonder 't' dus, en met een gerekte 'o'.Veel fans ofte Potterheads reageerden gechoqueerd. Sommige Twitteraars boden hun verontschuldigingen aan aan Rowling, nog anderen namen het slechter op. Een kritische Potterhead merkte op dat ook de personages in de films Voldemort zeggen, mét 't' achteraan. Waarop de Heer van het Duister kurkdroog zelf tussenbeide kwam. Hij tweette vijf jaar geleden de juiste uitspraak van zijn naam al. 'Dreuzels (mensen zonder toverkracht, nvdr) luisteren niet', klaagt hij. (JVL)