Casablanca (1942) speelt zich grotendeels af in een Marokkaanse bar, uitgebaat door Rick Blaine (Humphrey Bogart), die er stilzwijgend een soort neutrale safe haven creëert te midden van de terreur van de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer nazisoldaten in de eetzaal plots het Duitse strijdlied 'Die Wacht am Rhein' inzetten, beveelt de Tsjechische verzetsleider Victor Laszlo (Paul Henreid) aan het huisorkest om La Marseillaise, het Franse volkslied, te spelen. De hele eetzaal zingt mee en samen overstemmen ze de Duitse soldaten. "Vive La France" roept een vrouw op het einde van het fragment dat ondertussen al duizenden keren werd gedeeld op Twitter en Facebook na de terreuraanslagen op de Franse hoofdstad.

Casablanca (1942) speelt zich grotendeels af in een Marokkaanse bar, uitgebaat door Rick Blaine (Humphrey Bogart), die er stilzwijgend een soort neutrale safe haven creëert te midden van de terreur van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer nazisoldaten in de eetzaal plots het Duitse strijdlied 'Die Wacht am Rhein' inzetten, beveelt de Tsjechische verzetsleider Victor Laszlo (Paul Henreid) aan het huisorkest om La Marseillaise, het Franse volkslied, te spelen. De hele eetzaal zingt mee en samen overstemmen ze de Duitse soldaten. "Vive La France" roept een vrouw op het einde van het fragment dat ondertussen al duizenden keren werd gedeeld op Twitter en Facebook na de terreuraanslagen op de Franse hoofdstad.