Emil Jannings kreeg voor zijn rol in The Last Command en The Way of All Flesh de allereerste Oscar ooit. In navolging van de Duitse laureaat nemen ofwel Eddie Redmayne, Benedict Cumberbatch, Michael Keaton, Steve Carell of Bradley Cooper zondagnacht ook een beeldje mee naar huis.

Maar welke ontwerper maakt de sculptuur van de gouden kruisvaarder op een filmrol, die al 87 jaar lang wordt uitgedeeld? En wie kwam op het idee om het felgegeerde kleinood de naam 'Oscar' te geven? IMDb beantwoordt samen met Oscarhistoricus Robert Osborne al uw vragen over de oorsprong van de filmprijs. (JB)

Emil Jannings kreeg voor zijn rol in The Last Command en The Way of All Flesh de allereerste Oscar ooit. In navolging van de Duitse laureaat nemen ofwel Eddie Redmayne, Benedict Cumberbatch, Michael Keaton, Steve Carell of Bradley Cooper zondagnacht ook een beeldje mee naar huis. Maar welke ontwerper maakt de sculptuur van de gouden kruisvaarder op een filmrol, die al 87 jaar lang wordt uitgedeeld? En wie kwam op het idee om het felgegeerde kleinood de naam 'Oscar' te geven? IMDb beantwoordt samen met Oscarhistoricus Robert Osborne al uw vragen over de oorsprong van de filmprijs. (JB)