Amber Heard, de vrouw van Hollywoodacteur Johnny Depp, is maandag ontsnapt aan een mogelijke celstraf tot tien jaar nadat een Australische rechtbank de aanklacht wegens illegale invoer van haar twee Yorkshireterriërs Pistol en Boo in het land had laten vallen. De actrice had eerder toegegeven dat ze de honden had vergeten aan te geven op haar inreisdocumenten.

Daarmee pleitte Heard schuldig aan vervalsing van documenten toen ze in het voorjaar van 2015 met Depp in een privéjet in het Australische Gold Coast neerstreek voor de opnames van de vijfde "Pirates of the Caribbean"-film. Ze hadden hun terriërs meegenomen, maar die niet aangegeven. Australië heeft strenge quarantaineregels. Het afgelegen continent heeft unieke fauna en flora en vreest het binnenbrengen van ziektes.

Heard overhandigde aan de rechtbank van Southport (Queensland) een video waarin ze haar "publiekelijke excuses" aanbood voor de vergetelheid. Ze wees met de beschuldigende vinger naar de bedienden van Johnny Depp, die in principe belast zijn met de papierwinkel van het koppel.

Volgens haar advocaat had Heard, die eigenares is van Pistol en Boo, niet de bedoeling om te sjoemelen. Nu de rechtbank de aanklacht voor illegale smokkel van de honden heeft laten vallen, wordt een proces van vier dagen vermeden.

Depp had daarin als getuige moeten optreden. Heard mocht vrij beschikken. Ze moet de komende maand wel blijk geven van goed gedrag. Gaat de actrice toch in de fout, dan moet ze een boete van duizend Australische dollar, omgerekend zo'n 684 euro, betalen.

De zaak met de honden zorgde in mei vorig jaar voor veel beroering. De Australische minister van Landbouw dreigde ermee de dieren te laten inslapen als ze niet onmiddellijk "ophoepelden" naar de Verenigde Staten. Heard liet de terriërs daarop onmiddellijk weer vertrekken.

Amber Heard, de vrouw van Hollywoodacteur Johnny Depp, is maandag ontsnapt aan een mogelijke celstraf tot tien jaar nadat een Australische rechtbank de aanklacht wegens illegale invoer van haar twee Yorkshireterriërs Pistol en Boo in het land had laten vallen. De actrice had eerder toegegeven dat ze de honden had vergeten aan te geven op haar inreisdocumenten.Daarmee pleitte Heard schuldig aan vervalsing van documenten toen ze in het voorjaar van 2015 met Depp in een privéjet in het Australische Gold Coast neerstreek voor de opnames van de vijfde "Pirates of the Caribbean"-film. Ze hadden hun terriërs meegenomen, maar die niet aangegeven. Australië heeft strenge quarantaineregels. Het afgelegen continent heeft unieke fauna en flora en vreest het binnenbrengen van ziektes. Heard overhandigde aan de rechtbank van Southport (Queensland) een video waarin ze haar "publiekelijke excuses" aanbood voor de vergetelheid. Ze wees met de beschuldigende vinger naar de bedienden van Johnny Depp, die in principe belast zijn met de papierwinkel van het koppel. Volgens haar advocaat had Heard, die eigenares is van Pistol en Boo, niet de bedoeling om te sjoemelen. Nu de rechtbank de aanklacht voor illegale smokkel van de honden heeft laten vallen, wordt een proces van vier dagen vermeden. Depp had daarin als getuige moeten optreden. Heard mocht vrij beschikken. Ze moet de komende maand wel blijk geven van goed gedrag. Gaat de actrice toch in de fout, dan moet ze een boete van duizend Australische dollar, omgerekend zo'n 684 euro, betalen. De zaak met de honden zorgde in mei vorig jaar voor veel beroering. De Australische minister van Landbouw dreigde ermee de dieren te laten inslapen als ze niet onmiddellijk "ophoepelden" naar de Verenigde Staten. Heard liet de terriërs daarop onmiddellijk weer vertrekken.