De lichte Vlaamse stijging kon de malaise in de Belgische filmzalen niet counteren. Het totaal aantal bezoekers op de Belgische markt is gedaald met 7 procent. Dat laat de FCB weten in een persbericht.

De FCB baseerde zijn cijfers op basis van bezoekersaantallen van zijn leden. Ze vertegenwoordigen samen met Kinepolis 89 procent van de markt.

Ondanks de eerste drie zwakke maanden van 2013 deden de bioscopen in Vlaanderen het opvallend beter dan de zalen in Brussel en Wallonië. FCB verklaart dit door het succes van het "Vlaamse drieluik: Het Vonnis, Marina en FC De Kampioenen". De Franstalige cinema's konden daarentegen niet genieten van lokale bioscoopsuccessen. "De blockbusters als 'The Hunger Games' en 'The Hobbit' hebben de tendens niet kunnen omgooien", luidt het persbericht.

De leden van de FCB ontvingen in 2013 in totaal 9,1 miljoen bezoekers. (Belga/MS)

De lichte Vlaamse stijging kon de malaise in de Belgische filmzalen niet counteren. Het totaal aantal bezoekers op de Belgische markt is gedaald met 7 procent. Dat laat de FCB weten in een persbericht. De FCB baseerde zijn cijfers op basis van bezoekersaantallen van zijn leden. Ze vertegenwoordigen samen met Kinepolis 89 procent van de markt. Ondanks de eerste drie zwakke maanden van 2013 deden de bioscopen in Vlaanderen het opvallend beter dan de zalen in Brussel en Wallonië. FCB verklaart dit door het succes van het "Vlaamse drieluik: Het Vonnis, Marina en FC De Kampioenen". De Franstalige cinema's konden daarentegen niet genieten van lokale bioscoopsuccessen. "De blockbusters als 'The Hunger Games' en 'The Hobbit' hebben de tendens niet kunnen omgooien", luidt het persbericht. De leden van de FCB ontvingen in 2013 in totaal 9,1 miljoen bezoekers. (Belga/MS)