Bien De Moor, vooral bekend van de tv-series 'Flikken Maastricht' en 'Aspe', speelt in de film een verpleegster die op zoek naar intimiteit met regelmaat haar patiënten helpt met sterven. De jury prees deactrice om haar vertolking van "verscheurdheid en onvervulde verlangens die uiteindelijk leiden tot de destructie van een menselijke ziel".

De Moor werd eind september al uitgeroepen tot beste actrice op het filmfestival van de Georgische stad Batumi. Eerder speelde ze al de hoofdrol in "Elias", van Klaas Rusticus, en in "Happy Together", van Geoffrey Enthoven.

'Code Blue' werd in het voorjaar geselecteerd voor een programmaonderdeel van het Filmfestival van Cannes. Op de slotavond van het Nederlands Filmfestival in Utrecht kreeg de film twee Gouden Kalveren uitgereikt, voor beste camera en beste geluid. (Belga/DB)

Bien De Moor, vooral bekend van de tv-series 'Flikken Maastricht' en 'Aspe', speelt in de film een verpleegster die op zoek naar intimiteit met regelmaat haar patiënten helpt met sterven. De jury prees deactrice om haar vertolking van "verscheurdheid en onvervulde verlangens die uiteindelijk leiden tot de destructie van een menselijke ziel". De Moor werd eind september al uitgeroepen tot beste actrice op het filmfestival van de Georgische stad Batumi. Eerder speelde ze al de hoofdrol in "Elias", van Klaas Rusticus, en in "Happy Together", van Geoffrey Enthoven. 'Code Blue' werd in het voorjaar geselecteerd voor een programmaonderdeel van het Filmfestival van Cannes. Op de slotavond van het Nederlands Filmfestival in Utrecht kreeg de film twee Gouden Kalveren uitgereikt, voor beste camera en beste geluid. (Belga/DB)