De Generation 14plus prijs, waar een geldsom van 7.500 euro aan verbonden is, wordt door een internationale jury toegekend en lauwert de beste film in de categorie films die zich richten op jongeren van 14 en ouder.

De jury koos voor 'Violet' vanwege de "abstracte zoektocht naar emoties die volgen op een tragische dood" en "de uitmuntende vormgeving van de cinematografie, het geluid en het verhaal". Devos' debuut gaat over een groep jonge BMX-rijders die wordt geconfronteerd met de onverwachte en gewelddadige dood van een van hun vrienden. De film beleefde op de Berlinare zijn wereldpremière. (Belga)

De Generation 14plus prijs, waar een geldsom van 7.500 euro aan verbonden is, wordt door een internationale jury toegekend en lauwert de beste film in de categorie films die zich richten op jongeren van 14 en ouder. De jury koos voor 'Violet' vanwege de "abstracte zoektocht naar emoties die volgen op een tragische dood" en "de uitmuntende vormgeving van de cinematografie, het geluid en het verhaal". Devos' debuut gaat over een groep jonge BMX-rijders die wordt geconfronteerd met de onverwachte en gewelddadige dood van een van hun vrienden. De film beleefde op de Berlinare zijn wereldpremière. (Belga)