The Jericho Mile (1979)
Michael Mann klopt voor het eerst op de deur met de televisie-film 'The Jericho Mile'. De film vertelt het verhaal van Larry Murphy (Peter Strauss), een gevangene in Folsom Prison veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op zijn vader. Murphy ontdekt dat hij bijzonder snel kan lopen en doet een gooi naar de kwalificatie voor de Olympische Spelen, maar justitie en racistische spanningen in de gevangenis werken hem tegen. De film is voor een groot deel opgenomen in Folsom Prison en won vijf prijzen, waaronder drie Emmy's.


Thief (1981)
Frank (James Caan) is in deze neo-noir film een ervaren juwelendief, die verlangt naar een normaal leven met zijn geliefde Jessie (Tuesday Weld). Hij wordt gedwongen om voor een laatste klus samen te werken met maffiabaas Leo (Robert Prosky), maar wanneer Frank wil stoppen, loopt alles mis. 'Thief' is het langspeeldebuut van Mann en werd dat jaar genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes. De film is gebaseerd op het boek 'The Home Invaders: Confessions of a Cat Burglar' van 'Frank Hohimer', de schuilnaam van juwelendief John Seybold.


Miami Vice (1984-1989)
De legendarische politieserie rond de twee agenten in pastelkleurige hemden, Sonny Crockett en Rico Tubbs, is gecreërd door Mann. De reeks haalde veel inspiratie uit new wave-cultuur en -muziek en was een bron van inspiratie voor talloze andere misdaadseries. De figuur van Sonny Crockett zal voor altijd gelinkt zijn aan Don Johnson, maar volgens de legende werden acteurs als Jeff Bridges, Nick Nolte, Mickey Rourke en nog een tiental andere kandidaten eerst gevraagd voor de rol. De serie werd in 2004 verfilmd met als regisseur - wie anders dan - Michael Mann.


Heat (1995)
Mann boekt het meeste succes met de herwerking van zijn vorige actiefilm 'L.A. Takedown' uit 1989, die de cinemazalen nooit haalde. De hoofdrol is opnieuw weggelegd voor detective Vincent Hanna (Al Pacino), die jaagt op de bankovervaller Neil McCauley (Robert De Niro). Het is voor het eerst dat de twee acteurs samen in één scène spelen. De achtervolging op het einde van de film is voor veel kenners één van de beste actiescènes ooit.


Public Enemies (2009)
Het recentste regiewerk van Mann is de actieprent 'Public Enemies' met Johnny Depp en Christian Bale in de hoofdrollen. De film brengt het verhaal over de legendarische gangster John Dillinger (Depp) en de speurtocht door agent Melvin Purvis (Bale) van het pas opgerichte FBI. Mann schreef het scenario op basis van het non-fictie boek van Bryan Burroughs over de misdaadgolf in de VS na de Grote Depressie. Naar goede gewoonte filmt de regisseur veel op locatie, maar deze keer neemt hij zijn acteurs zelfs mee naar de plaatsen waar de originele misdrijven gepleegd werden.

The Jericho Mile (1979) Michael Mann klopt voor het eerst op de deur met de televisie-film 'The Jericho Mile'. De film vertelt het verhaal van Larry Murphy (Peter Strauss), een gevangene in Folsom Prison veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op zijn vader. Murphy ontdekt dat hij bijzonder snel kan lopen en doet een gooi naar de kwalificatie voor de Olympische Spelen, maar justitie en racistische spanningen in de gevangenis werken hem tegen. De film is voor een groot deel opgenomen in Folsom Prison en won vijf prijzen, waaronder drie Emmy's. Thief (1981) Frank (James Caan) is in deze neo-noir film een ervaren juwelendief, die verlangt naar een normaal leven met zijn geliefde Jessie (Tuesday Weld). Hij wordt gedwongen om voor een laatste klus samen te werken met maffiabaas Leo (Robert Prosky), maar wanneer Frank wil stoppen, loopt alles mis. 'Thief' is het langspeeldebuut van Mann en werd dat jaar genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes. De film is gebaseerd op het boek 'The Home Invaders: Confessions of a Cat Burglar' van 'Frank Hohimer', de schuilnaam van juwelendief John Seybold. Miami Vice (1984-1989) De legendarische politieserie rond de twee agenten in pastelkleurige hemden, Sonny Crockett en Rico Tubbs, is gecreërd door Mann. De reeks haalde veel inspiratie uit new wave-cultuur en -muziek en was een bron van inspiratie voor talloze andere misdaadseries. De figuur van Sonny Crockett zal voor altijd gelinkt zijn aan Don Johnson, maar volgens de legende werden acteurs als Jeff Bridges, Nick Nolte, Mickey Rourke en nog een tiental andere kandidaten eerst gevraagd voor de rol. De serie werd in 2004 verfilmd met als regisseur - wie anders dan - Michael Mann. Heat (1995) Mann boekt het meeste succes met de herwerking van zijn vorige actiefilm 'L.A. Takedown' uit 1989, die de cinemazalen nooit haalde. De hoofdrol is opnieuw weggelegd voor detective Vincent Hanna (Al Pacino), die jaagt op de bankovervaller Neil McCauley (Robert De Niro). Het is voor het eerst dat de twee acteurs samen in één scène spelen. De achtervolging op het einde van de film is voor veel kenners één van de beste actiescènes ooit. Public Enemies (2009) Het recentste regiewerk van Mann is de actieprent 'Public Enemies' met Johnny Depp en Christian Bale in de hoofdrollen. De film brengt het verhaal over de legendarische gangster John Dillinger (Depp) en de speurtocht door agent Melvin Purvis (Bale) van het pas opgerichte FBI. Mann schreef het scenario op basis van het non-fictie boek van Bryan Burroughs over de misdaadgolf in de VS na de Grote Depressie. Naar goede gewoonte filmt de regisseur veel op locatie, maar deze keer neemt hij zijn acteurs zelfs mee naar de plaatsen waar de originele misdrijven gepleegd werden.