The Fall of the Roman Empire (1964) Dankzij zijn gebalanceerde vertolking van venijnige keizerszoon Commodus moest groentje Plummer allesbehalve onderdoen voor de adembenemende Cinemascopebeelden en de acteerprestaties van gevestigde waarden Sophia Loren en Alec Guinness in Anthony Manns historische epos over de laatste dagen van het Romeinse Rijk.

The Sound of Music (1965) Plummer loopt niet bepaald hoog op met de musicalklassieker die hem wereldberoemd maakte: 'Natuurlijk heeft regisseur Robert Wise degelijk werk geleverd, maar vrouwen die me vertellen dat ze vroeger verliefd waren op Von Trapp lach ik vierkant uit. Die kerel heeft de diepgang van een vingerhoed.'

The Sound of Music - Trailer
Get More: The Sound of Music - Trailer

The Insider (1999) Plummers Hollywoodrehabilitatie werd in gang gezet door zijn vurige vertolking van 60 Minutes-correspondent Mike Wallace in Michael Manns beklijvende klokkenluiderdrama. Hoewel de rol hem verschillende prijzen opleverde, bleef een - nochtans door velen voorspelde - Oscarnominatie uit.

Up (2009) Ook Plummers populariteit als stemacteur zit in de lift. Hoewel hij reeds jaar en dag animatiefiguurtjes van een spraakvermogen voorziet, is hij nog niet zo lang in topproducties te horen. Zijn verbeten stemmenwerk in Pixars uitmuntende bejaardenavontuur maakte ontdekkingsreiziger Charles Mutz tot een angstaanjagende slechterik.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) Erkenning of geen erkenning: Plummer ploetert onverstoorbaar verder. Later dit jaar duikt hij op in David Finchers langverwachte bewerking van Stieg Larssons internationale bestseller. Benieuwd of hij van Henrik Vanger een even onvergetelijke pater familias maakt als van Captain Von Trapp.

In Knack Focus nr. 35 vindt u een interview met Michel Piccoli over zijn nieuwste film 'Habemus Papam'.

The Fall of the Roman Empire (1964) Dankzij zijn gebalanceerde vertolking van venijnige keizerszoon Commodus moest groentje Plummer allesbehalve onderdoen voor de adembenemende Cinemascopebeelden en de acteerprestaties van gevestigde waarden Sophia Loren en Alec Guinness in Anthony Manns historische epos over de laatste dagen van het Romeinse Rijk. The Sound of Music (1965) Plummer loopt niet bepaald hoog op met de musicalklassieker die hem wereldberoemd maakte: 'Natuurlijk heeft regisseur Robert Wise degelijk werk geleverd, maar vrouwen die me vertellen dat ze vroeger verliefd waren op Von Trapp lach ik vierkant uit. Die kerel heeft de diepgang van een vingerhoed.' The Sound of Music - Trailer Get More: The Sound of Music - Trailer The Insider (1999) Plummers Hollywoodrehabilitatie werd in gang gezet door zijn vurige vertolking van 60 Minutes-correspondent Mike Wallace in Michael Manns beklijvende klokkenluiderdrama. Hoewel de rol hem verschillende prijzen opleverde, bleef een - nochtans door velen voorspelde - Oscarnominatie uit. Up (2009) Ook Plummers populariteit als stemacteur zit in de lift. Hoewel hij reeds jaar en dag animatiefiguurtjes van een spraakvermogen voorziet, is hij nog niet zo lang in topproducties te horen. Zijn verbeten stemmenwerk in Pixars uitmuntende bejaardenavontuur maakte ontdekkingsreiziger Charles Mutz tot een angstaanjagende slechterik. The Girl with the Dragon Tattoo (2011) Erkenning of geen erkenning: Plummer ploetert onverstoorbaar verder. Later dit jaar duikt hij op in David Finchers langverwachte bewerking van Stieg Larssons internationale bestseller. Benieuwd of hij van Henrik Vanger een even onvergetelijke pater familias maakt als van Captain Von Trapp. In Knack Focus nr. 35 vindt u een interview met Michel Piccoli over zijn nieuwste film 'Habemus Papam'.